Posted on Friday, October 26, 2012

aidiladha dan steamer

Salam aidiladha untuk semua dan selamat bercuti...

Sesiapa balik kampung sure makan sedap2. Yang tak balik pun sure boleh makan sedap jugak. Sekarang ni kat bandar2 senang jer nak beli lemsng ketupat segala bagai...duit jer mau ader.

Alkisaaaaaahnyer...

Seperti selalu..prefer masak sendiri dari membeli. Ingat nak buatlah pulut kuning. Huaaa...mmg jarang sgt masak pulut kuning..now dh lupa. Dulu buat ader mak..kakak..kawan..now nak try buat solo. Mengagau jugaklah. Bhn2 semua ader..steamer jer xder. Dah bersiap2 dalam kepala ni nak beli steamer kt alamanda..ntah camner tiba2 teringat stor barang saya. Rasanyer masa kt melbourne dulu ader membeli steamer. Check2 hah mmg. Nampak sangat lama x jenguk kotak2 brg masa kt melbourne dlu. Dah lupa aper dah beli..aper yg belum. Oh..jimat duit..nasib baik blum beli lagi. Macam2 lagi ader dlm kotak tuh..barang rumah tangga. Haha. Lapan puluh peratus barang baru belum pakai.

Steamer ni comel jer. Saya beli $39.90 jer..tgk harga tertempek tu.

Teringatlah pulak time d melbourne..hampir setiap minggu ader jer barang kelengkapan dapur nak beli. Kualiti best..murah pulak tuh. Tak kisahlah blum ader rumah sendiri. Ikut nasihat senior..beli lengkap kat sini..nanti dh balik malaysia tak risau dah nak belanja beli periuk belanga sudu..set makan dsbnya. Boleh fikir perabut2 besar jer.

Nasib baik ikut. Haha. Betul jugak tu. Dapat jimat kos masuk rumah baru.

Okay. On lah pulut kuning Kukus hari ni. Makan bersama rendang dll.

Happy holiday u all!

Published with Blogger-droid v2.0.8
Read More

0 Responses to aidiladha dan steamer