Posted on Thursday, October 25, 2012

AES aper salahnyer

Ramai jugak yang tak puas hati dengan sistem baru jpj ni yang menangkap dan merekod kereta lebih kelajuan di jalan raya. Speed trap-lah senang citer.

Pelik jugak. Bukanker elok ader aes ni? Takderlah orang2 kat malaysia ni bawak macam semua nak ke alam kubur sesegera yang mungkin. Memang cara kebanyakan orang malaysia ni bawak kereta merbahaya..kurang toleransi..memotong sesukahati..potong q..menyondol kete kat depan..macam2 lagilah.

Ader pun yg marah ni mungkin kategori bawak 120-130 km sejam kot. Kalau ader aes maner boleh speed sakan kan. Bulan2 nanti dapat bil saman. Dahlah harga rokok naik..saman pun selalu kena...memang hangin kan. Ahaks.

Kalau drive ikut limit saya kira takder masalah besar pun. Kat luar negara dah diamalkan sistem ni agak lama. Aes ini secara tak langsung mendidik sikap pemanduan org malaysia yang teruk. Alah bisa tegal biasa. Lama2 okay lah tu. Pilihan ditangan anda...nak bawak laju kena saman ker atau nak bawak secara berhemah.

Jangan salahkan aes. Jika anda bawak pada kelajuan dibenarkan..xdernyer saman. Terpaksa berlakon bawak ikut kelajuan setiap kali lalu aes pun takpa. Haha..mesti kelaka tgk org bawak..sekejap pecut...sekejap slow...fenin..fenin!

Published with Blogger-droid v2.0.8
Read More

0 Responses to AES aper salahnyer