Posts

Showing posts from May, 2013

Body Shop Brazil Nut Body Butter

Image
Salam n hi all semua!!! Selamat pagi!!!  Lama dah rasanya tak update my blog. SUPER DUPER BUSY sangat bulan Mei, nie, merata2 pergi buat keje sampai capek rasanyer, balik ofis lewat, gi ofis awal, tido pun tak cukp so kecapekan tahap gaban jugak rasanya. Ni lum jadik dekan lagi nih, kalau jadik dekan tak tauler camner...hue3. 
Setiap weekend pulak out station..termasuk minggu nih, saya citer jap lagi.
Now nak promote amal jariah - Body Shop tengah sale besar-besaran. Tak taupun tapi terpegi hari tu sekejap and fulau..semua barang..diskaun dari 10-70%..cayer tak? cayelah!!! Ini bukan ujian untuk anda-anda semua..bak kata P Ramlee. Ini benarrrrrr!!!
So saya aderlah jugak menyembat BS nih, seperti biasa saya kan suka barang BS. Kebetulan body butter saya Cherry Blossom dah habis, so belila yang baru. Kali ini saya try pulak Brazil Nut Body Butter. Actually for dry skin, tapi takper, cuba jerk.
Eh, best pulak, tak terlalu liat butternyer berbanding cherry blossom, lebih sikit greasy nyer…

minyak wangi clinique happy in bloom limited edition 2013

Image
Sila abaikan latarbelakang imej perfume ini. Ni entri kebohsanan tgh tunggu 'supir' dtg menjemput nk antar g outstation. Lama benor!!!Bg yg pnah baca entri sy barangkali tau sy tlh menjadi pengguna tegar produk clinique. Bukanler sesajer nk upgrade maintenance diri jd agak mahal giteww tapi ni jer produk muka saya suka. Muka sy ni sgtlah pemilih orgnyer..klu dier tak suka produk sy pakai ia boleh menukar dirinya jadi katak puru o_OBerita gumbira lain ialah bibir yg juga boleh tahan pemilih dan enggan dinodai mana2 jenama gincu sblm ini nampaknya tidak bermasalah bila pakai gincu clinique. Yang tak gembiranya ialah pastinya ongkosnya!!! By the way..hari tu kt klia airport on d way departure tu sempat ler beli bbrp lg produk clinique dan termasuklah perfume clinique limited edition happy in bloom. Baru ku tahu clinique setiap tahun..spring season akan keluarkan minyak wangi special edition berbeza2 saban tahun. Sebelum ni..hada aku kisah??? Tapi sejak jadi customer clinique ni..…

Post-election fever...its not end there i tell you!!

Image
Writing this blog while waiting for my flight this afternoon at 12.45 pm. Drinking my unusual drink - coffee latte..mind you i am not a coffee person, but i went to starbuck anyway so that i can charge my handphone and computer batteries. This electric stealer activity cost me RM13.45, the price of my coffee latte. I'm not even drink it. 

Soo..big story today, last night, when i was about to sleep, with not ready results of PRU-13 at hands, I was keep wandering, what would happen today?? I was a bit nervous...scared of my country's future. Aren't you??
So??
Banyak yang perlu dibincangkan oleh orang MELAYU, tentang kesepaduan kita dalam politik. Sejujurnya saya malu dengan orang cina yang nampaknya bersatu padu. Saya tak salahkan orang lain atau bangsa lain, saya salahkan orang Melayu sendiri, yang berpuak2, berparti2, tak boleh duduk satu kerusi apatah lagi dalam naugan satu parti. Sungguh sedih fakta ini. 
Melayu kini ada sub bangsa politiknya:
BN Melayu PKR Melayu PAS M…

Tinggal berapa jam lagi...

....sebelum nak pilihanraya. Sudahkah anda membuat pilihan? Ada jugak kawan2 hingga saat ini masih belum pasti nak undi aper. Keh2..ini bukan atas pagar lagi dah...atas pokok dah nih.Sungguhlah hebat perang poster dan bendera sampai traffic light pun tak nampak. Punyer semangat waja ngan parti masing2. Kali ini..pasang pister/bendera bukan lagi soal memberitahu ttg calon/ manifestasi parti tapi dah macam bertanding saper dominan kat satu2 tempat tu.Tapi bilangan bendera belum tentu menunjukkan saper menang atau kalah. Orang ni susah sikit nak tau..mulut kata sokong A..hari ngundi pilih org lain...Aperpun..selamat mengundi..saya dah tau nak pangkah aper. Cuma..jgnlah nanti buat huru hara..berlapang dadalah kita dengan keputusan pru13 nanti. Rakyat dah bersuara..takdir dah menentukan..maka positiflah. Lagipun..dah nak muntah dgn kempen pilihanraya nih...dah tak terhadam dah..Published with Blogger-droid v2.0.10