Posts

Showing posts from April, 2010

World's biggest bunny

Image
Petang tadi tgk kat yahoo7 news, world's biggest bunny..berat 20kg walaupun baru berusia 13 bulan. wow, tgklah besau tak besauuuu...tak taulah nie kategori bunny obes ke or mmg saiz mmg besar. kta ownernyer, rahsia mendapat bunny sebesar gajah nie adalah - makanan yg diet yg sihat dan udara yg segar. hmmm..mmg besar.

iklan jawatan kosong banci penduduk

Image
jabatan perangkaan malaysia sedang mencari mereka-mereka yg berminat utk menjadi penyelia dan pembanci bagi bancian 2010. sila2 ambik borang bagi yg berminat, gaji .. lumayan jugak pak utk bbrp hari disamping utk mendapat pengalaman jumpa mcm2 orang. kelayakan minimum utk penyelia adalah STPM dan SPM bagi pembanci.
untuk lanjut klik SINI

Penjara best lepak

Orange men..sy kira best jugak lepak dlm penjara mcm nie, kira beruntung jugaklah, blh buat reakreasi, pastu msk youtube, berjuta2 orang tengok. blajar menari free. saya gelak sorang2 tgk video nie, sambil menanti latest info hulu selangor election results. you go orange men!!

Almost there..

Image
saki baki yg tinggal, bbrp bulan lagi, semakin sesak dan terdesak. benarlah kata orang, makin dipenghujungnya, makin rasa payahnya nak berlari, rasa kehabisan tenaga, rasa slowwwnyer, or is it just my feelings?? 
prepare tuk balik, satu pun blum dibuat, my big concern is my thesis, to complete this, only then that i could focus on something else, otherwise, i cant' calm myself down..panic attack saat akhir. 
tapi ms yg sama rasa thrill jugak coz i will be back for good. dah takde rasa - sentiasa berkelana, somehow i know, i will not go anywhere for this long anymore, leaving msia again for more years. now i feel i can settle down. tapi still, who knows what god plans for us?
u guys dgr radio internet tak? desa fm not bad to listen to, esp yg minat lagu2 80-90an nie. ada jugak lagu2 baru..
have a nice day.

kita semakin kejam

Image
baca harian metro online hari nie, ada satu kisah yg sadis berlaku, di mana seorang gadis yg terlibat dgn kemalangan tidak dibantu malah dirogol dlm keadaan kesakitan dan kcederaan. sigh..aper lah nak jadi dgn msykt skrg nie. kdg2 tertanya2 di mana nilai kemanusiaan dlm diri setiap kita. tergamaknya orang nie memperlakukan mangsa yg dlm kesakitan utk dijadikan alat memuaskan nafsu.

satu lagi kes - wanita mengandung dijerut dan ditendang perut sehingga terkeluar janin 3 bulan. serious aku tak faham. aper nak jadik? di mana silap kita? atau dunia sudah semakin tenat, nyawa bukan lagi sesuatu yg dianggap suci dan diletak pd tempat paling tinggi, tapi utk disia2kan??


apa nak jadik yek??

like mother like daughter

Image
MOTHER-and-daughter team is offering a “sin package” of body massage plus sex services to elite clients such as Datuks and young executives, reported Harian Metro. The 45-year-old divorcee and her 25-yearold daughter, who were charging their clients between RM300 and RM1,000 for a range of services including body massage in the nude, operated from a two-room luxury condominium in Subang Jaya. All the clients were screened in advance through phone calls by the women before being given appointments. Selangor Religious Department’s Planning and Strategic division assistant director Shahrom Maarop, who revealed the activities to the Malay tabloid, said the women had been operating for the past year. He said both women were pretty and attractive enough to lure clients for the sessions which were confined to between 10am and midnight. He said the department was monitoring the case before carrying out a raid against the women. - The Star _______________________________________________________…

Norman Finkelstein and US/Israel cruelty

Political scientist, professor sebuah universiti di US, berbangsa yahudi, tapi respect kat dia sbb he speaks the truth about us/israel injustice and cruelty in middle east and not afraid of it, say it out loud. satu perkara yg pasti ialah, ilmu yg ada itu membuka hati kpd kebenaran, siapapun bangsa/agama/kpercayaan, bila dasar mencari ilmu itu betul, akan kebenaran akan terserlah. sekadar berkongsi, sorry topic mungkin bagi sesetengah orang agak heavy, but just for sharing okay. byk lagi debate dia yg sy suka dgr.

terkedu pompuan nie kena 'blasah'..hehehe





scholars debate: very interesting. with all hard solid facts..u'll be the judge.

I messed up my room + my mind

Image
I messed up my room! seriously messed up! bwh katil, atas katil atas meja apatah lagi. saat2 ini, utk mengemas fail2 itu adalah perkara terakhir mau dilakukan. susah nak carik blik di mana sy stop, so better leave it like that, sementara utk menghlangkan ketensionan ini - ke nandos utk makan mediteranean salad with grilled chicken. seriously, i need to take a break...dah imagine salad di atas nie, dan hot chocolate (actually, lepas bfast tadi tak makan lagi, nie dah kul 3 lebih, i havent taken my lunch yet. seriously hungry!) punyerlah nak concentrate hari nie, i even skipped my yoga class..tapi tak settle2 jugak..i better be hurry. malam nie kena siap so i can move to other tasks pulak.
sy akan menyumbat aper saja di sepanjang perjalanan ke highpoint jap lagi (smoothies/aiskrim/donut) - nie dah tahap kebuluran nieh...ok ms utk beri perhatian kepada perut.

Easter Holiday - Makan-makan

Image
Cuti Easter berakhir hari nie (Selasa) bermula Jumaat lepas. Sy menghabiskan 2 hari dari 5 cuti keseluruhan dgn menghadiri housewarming party kawan2 yg baru pindah rumah. Sabtu lalu ke rumah brother Thariq, dan hari Isnin semalam ke rumah Riayati pulak. Takder gambar kat rumah bro thariq..ramai orang, segan pulak jadi paparazzi.

Yang nie senang sikit nak tangkap gambar, coz geng2 nandos. even si eda nak bawak kawan lelaki pun tak bagi sbb parti nie 'exclusive utk geng nandos' dan of course - perempuan saja maa..spt biasa kami buat pot luck, masing2 bawak makanan utk contribute. me and kak zami plan buat chicken stick jerlah ..grilled! tapi grilled nyer umah riayati.

ahahaha..kelakar, baru tau, tuan umah rupernya baru nak belajar guna oven! siap kuar lagi buku manual. nasib baik umah baru riayati, kalu duduk setahun kat situ msh tak tau guna oven and grill - sah nie tak masak kat dapur!


sibuk bagi instructions..


dah lapar masing2 sebenarnya..siri kata..tunggu 10 minutes and its r…