Posts

Showing posts from May, 2011

penghujung akhiran..

Image
Agak lama tak berblog. Bulan Mei-Jun bulan yg sgt busy. Tapi alhamdulillah, dapat jugak melepasi
kesibukan itu walaupun tak sepenuhnya. Yang penting, urusan2 penting spt PhD tlh berada dipenghujung
garisan penamat. Dah completed thesis amendments and waiting for endorsement sajer lagi. Waaah, seriously lega. Bolehlah fokus dgn benda2 lain. Kalu tak asyik risau ajer dgn PhD. Memang PhD nie
PERMANENT HEAD DAMAGE.

time menulis blog ini, berada di balai berlepas, menunggu flight ke Kch. Will stay there until Sunday. for lecture as well as visiting my family. Ciaos!

Penyimbah asid misteri: Jaga-jaga

Image
Terbaru, wanita-wanita ibu kota digesa berhati2 dengan 2 lelaki yang tidak dikenali yang menyimbah asid kepada wanita yang menjadi sasaran mereka. Tidak dikenalpasti apa motif, tetapi menjadikan wanita
sebagai sasaran, terutamanya wanita melayu. Peluang dan ruang akan digunakan oleh penjenayah ini untuk menyimbah asid secara 'random' kepada wanita yang ada. Lebih lanjut sila rujuk utusan melayu
hari ini.

komen: ini boleh menyebabkan panik dan ketakutan kepada wanita utk keluar dengan bebas tanpa rasa takut. apa nak jadik dgn msykt skrg nieh. nak kata dendam, takkan semua perempuan dia dendamkan
sehingga perempuan yg tiada kena mengena pun jadik mangsa?? apa sbnrnya?? apa tujuannya??
bukan seorang tetapi DUA ORANG? kalu seorang tu mungkin boleh dikatakan sakit jiwa kronik. tapi kalu sampai 2 orang?? 2 orang sakit jiwa kronik ker?? harap pihak polis bertindak segera dan tangkap 2 orang sakit jiwa ini secepat mungkin bagi mengelak semakin byk wanita menjadi mangsa. sy sendiri dgr…

Bulan yang busy..

Image
pilih buku utk library/research/sendiri

bulan yang busy..penuh dgn mcm2 agenda. kdg2 rasa tak larat, sakit badan dan penat tapi nak buat mcm ner. aper2 pun, ditengah2 kesibukan sempat jugak sy dan rakan2 mencari sedikit hiburan sekadar nak de-stress ourselves. contoh paling baik ialah lepas tungkus lumus fokus kerje..cuti seminggu (mcm i ler..hehehe lepak2 buat dunno jer kat umah) atau pun paling mudah dan paling selalu dibuat dgn kawan2 ialah MAKAN!

antara buku yg kami pilih masa pesta buku hari tu
ni ngorat agen buku tuk dapat buku free or diskaun student! 
ramai jugak orang datang time tu..habis lah jugak duit..haiya

 masa paling best..ialah time makan free..kueng-kueng tu dia..nyum2, penat pilih buku dan jalan2 masa minum pun tiba. semua nie sedap
lupa nama makanan nie, steak kambing mcm tu ler, sedap! my choice for that day
lepas makan, dapat pulak dessert aiskrim and cakes..best tul mcm nie semua free pulak tu, lagi lah syok
green tea cake tak ingat nama..
makan jangan tak makan Habis tu p…