Skip to main content

Zenia House - kunci rumah and facebook group




Tahniah kepada rakan2 yang dah ambik kunci dan start kerja2 renovation. Saya blum lagi boleh nak ambik sebab appointment penuh sudah sehingga awal tahun depan. Students saya dah nak exam pulak tu, so jadual saya pun hectic jugak akhir - awal tahun ini.

Harap2 kawan2 boleh share aper jua reno process/inspections process utk manfaat bersama. I am thinking about setting up our own facebook group, lebih mudah kan.

so guys, please drop your facebook address here so i can create our fb group as soon as possible.




Comments

CUMIE said…
saya baru ambik kunci smlm n kena byr late payment interest dlm 1 K (angin aje rs). x reno kot just wat basic je dlm umh, al maklum bdk2 bru blajo nk kenal idup lh katakan...hhehe

suad1984@gmail.com - noryasmin su'ad
matyie said…
Khairul Matyie
Hihayahiri Ahmad
fuzah ideas said…
belum ambik kunci lagi... kena ambik 6 jan onwards..
for FB- fuzah_ideas@yahoo.co.uk
Anonymous said…
Kunci dah ambik..tgh2 survey kontraktor yg sesuai...
Shahril mohd helmi
Aj Alwy said…
Alhamdulillah affin tak banyak buat hal so late charges tak smpai rm100.
Fb : Ajlaa Alwy
Anonymous said…
As salam...alhamdulillah kunci dah dapat tp rumah banyak jugak defect..stkt ni tgh tunggu quotation dr kontraktor...apa2pun ingat nk tggu developer settlekan dulu psl defect sblm start reno...bg yg dah dapat kunci tu, klau time hujan (lps hujan) cuba try tgk dinding..ada air meresap x..rumah saya, air meresap d bilik master...dah buat complaint...en. rahim kata kena ketuk balik dinding tu..
Fb: Myziana Na
Anonymous said…
Aj Alwy, sy pun dgn Affin tp kena 1k..
Cengkih78 said…
Saya dah antar request kat facebook friend. saya yang dapat sally anne request to harap approved so sy boleh add
Anonymous said…
Assalamualaikum
Saya dah dpt kunci 25 hb disember.... setakat ni masih survey kontraktor yg sesuai...

azharjpps@yahoo.com & fazlina676@yahoo.com
Anonymous said…
Salam kawan2..
Selamat berjiran.
FB: syahira masha & masha syahira

Time Kasih (^ ^)
Anonymous said…
selamat berjiran semua.. :)

add sy di : pearl_sakura027@yahoo.com
Cengkih78 said…
Bg email pun boleh dialu2kan. nanti saya invite.
Assalamaualaikum,

Saya dah ambil kunci 3/12/2012. FB saya m_ilmam81@yahoo.com.my email milmam81@gmail.com
Anonymous said…
Salam,
muixsedot@yahoo.com /muiz nawama

tq,
saya fiza_syam@yahoo.com

xpuas hati ngan rumah yang dapat cz banyak sangat yang rosak...hampir semua pintu pecah dan hanya ditampal dan cat balik tanpa ganti yang baru..dinding banyak retak dan kotor.syiling n dinding basah..bilik air xpasang lagi sinki...selalu p tengok masih xder wat apa2pun...lepas semua dah ok baru blh start wat apa2 kat rumah cz takut pemaju xnak bertanggungjawab plak...huhu
Anonymous said…
zurifahida@yahoo.com

Selamat Berjiran semua...Thanks tuan tanah atas effort. :)
Anonymous said…
Just to share:

rumah saya pun kena late payment tapi x byk dlm RM400 je.. apa sya buat saya tulis surat pada developer minta waive late interest tu n alhamdulillah masa amik kunci saya xperlu bayar late payment tu sbb dorg bagi waive. so siapa yg kena bayar tue cubalah minta waive..klau x 100% waive dapat half pun jadilahkan..by de way saya pakai loan gov.

-ZZ-
Cengkih78 said…
fiza, sy pun komplen ader lembab dinding and sinki bathroom dapur diaorang cabut sbb saluran tersumbat ngan pasir etc and nak betulkan balik. so better tangkap gambar defects tu semua and majukan pada developer. ha, jgn lupa, mentioned pintu utama yang sy rasa lain dari SNP.
Anonymous said…
Rumah saya pun byk sgt defect.. tapi mmg saya kerahlah pemaju suruh settlekan coz contractor nk masuk buat keja..
hari ni 1 hari kat mpkj mintak kelulusan sambung dapur..leceh jgk..tapi nk buat camne kalau x buat takut dia kacau..sia2 jer bayar saman...

Shahril_mh@yahoo.com
Shahril6273@gmail.com
shahharriey said…
Add sy : shahharriey@yahoo.com
Sharil, untuk sambung dapur, mpkj perlukan pelan juga ke? Perlu ada sign jurutera @ arkitek pd pelan tsb. Berapa kos yng perlu bayar kpd mkj utk kelulusan tsb, coz sy ada cadangan untuk sambung dapur juga.
Anonymous said…
jiran tersayang, sila add saya dalam group, yea?

nhmuhibbah@yahoo.com (Norma)
Anonymous said…
Yer mohd ilman.. perlu dpt kelulusan dari mpkj..tapi x perlu lantik arkitek atau jurutera unless nk buat penyambungan 2 tingkat..kalau setakat dapur jer (setingkat) beli plan setara dgn mpkj..kos lebih kurang 620(deposit dan fee) + 250b(sewa tong)..

Shahril..
Anonymous said…
salam jiran2 semua..

harap dapat kongsi2 info..
br submit defect report ke en rahim last 2 weeks.. tp x sempat tgk rumah lg da start repair work ke belum..

fb: asrizal ab aziz
ijalbat@yahoo.com
Anonymous said…
Add saya fb: mohd shariff bin abdul rahman
Anonymous said…
Salam, mintak add saya dlm fb group; alia@rpi.edu
Thanks!
Anonymous said…
Atieq_atirah83@yahoo.com
Anonymous said…
Salam, Selamat Berjiran..insyallah dalam group facebook kite dapat share more information dan mengeratkan silaturrahim

add sy : daszcruzz@yahoo.co.uk
Anonymous said…
Salam....

add me,

nizam.nizat@yahoo.com

tqvm tuan rumah.

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…