Posted on Sunday, December 29, 2013

Zenia House - kunci rumah and facebook group




Tahniah kepada rakan2 yang dah ambik kunci dan start kerja2 renovation. Saya blum lagi boleh nak ambik sebab appointment penuh sudah sehingga awal tahun depan. Students saya dah nak exam pulak tu, so jadual saya pun hectic jugak akhir - awal tahun ini.

Harap2 kawan2 boleh share aper jua reno process/inspections process utk manfaat bersama. I am thinking about setting up our own facebook group, lebih mudah kan.

so guys, please drop your facebook address here so i can create our fb group as soon as possible.




Read More

30 Responses to Zenia House - kunci rumah and facebook group

  1. CUMIE
    December 31, 2013 at 12:33 PM
    saya baru ambik kunci smlm n kena byr late payment interest dlm 1 K (angin aje rs). x reno kot just wat basic je dlm umh, al maklum bdk2 bru blajo nk kenal idup lh katakan...hhehe

    suad1984@gmail.com - noryasmin su'ad
  2. matyie
    December 31, 2013 at 2:48 PM
    Khairul Matyie
    Hihayahiri Ahmad
  3. fuzah ideas
    December 31, 2013 at 9:40 PM
    belum ambik kunci lagi... kena ambik 6 jan onwards..
    for FB- fuzah_ideas@yahoo.co.uk
  4. Anonymous
    January 1, 2014 at 2:52 AM
    Kunci dah ambik..tgh2 survey kontraktor yg sesuai...
    Shahril mohd helmi
  5. Aj Alwy
    January 2, 2014 at 9:40 PM
    Alhamdulillah affin tak banyak buat hal so late charges tak smpai rm100.
    Fb : Ajlaa Alwy
  6. Anonymous
    January 3, 2014 at 10:34 AM
    As salam...alhamdulillah kunci dah dapat tp rumah banyak jugak defect..stkt ni tgh tunggu quotation dr kontraktor...apa2pun ingat nk tggu developer settlekan dulu psl defect sblm start reno...bg yg dah dapat kunci tu, klau time hujan (lps hujan) cuba try tgk dinding..ada air meresap x..rumah saya, air meresap d bilik master...dah buat complaint...en. rahim kata kena ketuk balik dinding tu..
    Fb: Myziana Na
  7. Anonymous
    January 3, 2014 at 1:23 PM
    Aj Alwy, sy pun dgn Affin tp kena 1k..
  8. Cengkih78
    January 3, 2014 at 4:33 PM
    Saya dah antar request kat facebook friend. saya yang dapat sally anne request to harap approved so sy boleh add
  9. Anonymous
    January 3, 2014 at 5:47 PM
    Assalamualaikum
    Saya dah dpt kunci 25 hb disember.... setakat ni masih survey kontraktor yg sesuai...

    azharjpps@yahoo.com & fazlina676@yahoo.com
  10. Anonymous
    January 3, 2014 at 9:37 PM
    Salam kawan2..
    Selamat berjiran.
    FB: syahira masha & masha syahira

    Time Kasih (^ ^)
  11. Anonymous
    January 4, 2014 at 1:16 AM
    selamat berjiran semua.. :)

    add sy di : pearl_sakura027@yahoo.com
  12. Cengkih78
    January 6, 2014 at 11:24 AM
    Bg email pun boleh dialu2kan. nanti saya invite.
  13. Mohd Ilmam Ismail
    January 6, 2014 at 4:01 PM
    Assalamaualaikum,

    Saya dah ambil kunci 3/12/2012. FB saya m_ilmam81@yahoo.com.my email milmam81@gmail.com
  14. Anonymous
    January 7, 2014 at 2:04 AM
    Salam,
    muixsedot@yahoo.com /muiz nawama

    tq,
  15. FiZaSyAmImAn 190200
    January 7, 2014 at 12:26 PM
    saya fiza_syam@yahoo.com

  16. FiZaSyAmImAn 190200
    January 7, 2014 at 12:29 PM
    xpuas hati ngan rumah yang dapat cz banyak sangat yang rosak...hampir semua pintu pecah dan hanya ditampal dan cat balik tanpa ganti yang baru..dinding banyak retak dan kotor.syiling n dinding basah..bilik air xpasang lagi sinki...selalu p tengok masih xder wat apa2pun...lepas semua dah ok baru blh start wat apa2 kat rumah cz takut pemaju xnak bertanggungjawab plak...huhu
  17. Anonymous
    January 7, 2014 at 1:44 PM
    zurifahida@yahoo.com

    Selamat Berjiran semua...Thanks tuan tanah atas effort. :)
  18. Anonymous
    January 7, 2014 at 5:03 PM
    Just to share:

    rumah saya pun kena late payment tapi x byk dlm RM400 je.. apa sya buat saya tulis surat pada developer minta waive late interest tu n alhamdulillah masa amik kunci saya xperlu bayar late payment tu sbb dorg bagi waive. so siapa yg kena bayar tue cubalah minta waive..klau x 100% waive dapat half pun jadilahkan..by de way saya pakai loan gov.

    -ZZ-
  19. Cengkih78
    January 7, 2014 at 9:10 PM
    fiza, sy pun komplen ader lembab dinding and sinki bathroom dapur diaorang cabut sbb saluran tersumbat ngan pasir etc and nak betulkan balik. so better tangkap gambar defects tu semua and majukan pada developer. ha, jgn lupa, mentioned pintu utama yang sy rasa lain dari SNP.
  20. Anonymous
    January 10, 2014 at 2:24 AM
    Rumah saya pun byk sgt defect.. tapi mmg saya kerahlah pemaju suruh settlekan coz contractor nk masuk buat keja..
    hari ni 1 hari kat mpkj mintak kelulusan sambung dapur..leceh jgk..tapi nk buat camne kalau x buat takut dia kacau..sia2 jer bayar saman...

    Shahril_mh@yahoo.com
    Shahril6273@gmail.com
  21. shahharriey
    January 11, 2014 at 5:04 AM
    Add sy : shahharriey@yahoo.com
  22. Mohd Ilmam Ismail
    January 11, 2014 at 12:18 PM
    Sharil, untuk sambung dapur, mpkj perlukan pelan juga ke? Perlu ada sign jurutera @ arkitek pd pelan tsb. Berapa kos yng perlu bayar kpd mkj utk kelulusan tsb, coz sy ada cadangan untuk sambung dapur juga.
  23. Anonymous
    January 12, 2014 at 12:23 AM
    jiran tersayang, sila add saya dalam group, yea?

    nhmuhibbah@yahoo.com (Norma)
  24. Anonymous
    January 12, 2014 at 3:18 AM
    Yer mohd ilman.. perlu dpt kelulusan dari mpkj..tapi x perlu lantik arkitek atau jurutera unless nk buat penyambungan 2 tingkat..kalau setakat dapur jer (setingkat) beli plan setara dgn mpkj..kos lebih kurang 620(deposit dan fee) + 250b(sewa tong)..

    Shahril..
  25. Anonymous
    January 21, 2014 at 5:34 PM
    salam jiran2 semua..

    harap dapat kongsi2 info..
    br submit defect report ke en rahim last 2 weeks.. tp x sempat tgk rumah lg da start repair work ke belum..

    fb: asrizal ab aziz
    ijalbat@yahoo.com
  26. Anonymous
    January 27, 2014 at 6:57 PM
    Add saya fb: mohd shariff bin abdul rahman
  27. Anonymous
    February 6, 2014 at 3:06 AM
    Salam, mintak add saya dlm fb group; alia@rpi.edu
    Thanks!
  28. Anonymous
    February 26, 2014 at 9:17 PM
    Atieq_atirah83@yahoo.com
  29. Anonymous
    April 30, 2014 at 6:34 PM
    Salam, Selamat Berjiran..insyallah dalam group facebook kite dapat share more information dan mengeratkan silaturrahim

    add sy : daszcruzz@yahoo.co.uk
  30. Anonymous
    May 19, 2014 at 7:35 PM
    Salam....

    add me,

    nizam.nizat@yahoo.com

    tqvm tuan rumah.