Skip to main content

What ever your relationship status is, be happy!

Salam hi all..



Relationship status adalah milestones kepada apa yang kita lalui dalam kehidupan status hubungan peribadi kita. Even kalau kita tengok survey sekalipun, ada banyak jenis status hubungan yang ada, pilihlah mana yang berkenaan:

X single
X married
X divorced
X separated
X widowed

Ader banyak kan?? But people still make a fuss about some of these statuses and associated them with negative impressions as if dalam dunia nie only 'married' is consider valuable and good enough and other statuses are considered #$@!?

Some people, are not unfortunate enough to remain/get into married status, but are they a jerk??? Some think they are. And this create psychological problems such as low self esteem, feelings youre not good enough, something is wrong with you, depression, withdraw from social life etc. You internalized what people say about you until you feel as if what they say maybe true.

Relationship status sajer dah ader banyak jenis, so this give an impression that, dalam dunia ini ada banyak jenis hubungan dan pada saya semuanya ada pro and kon masing2. Janganlah kita memperlekehkan status orang lain hanya kerana kita rasa dah selamat berada dalam status yang semua orang nak dan yang dikaitkan dengan kesempurnaan.



Berapa ramai yang physically in married relationship but feeling unhappy/empty/trapped? who silently wished to be single again or out of marriage? Again here, it is about being happy for whatever status you hold at the moment and appreciate and embrace every bit of it. Stop judging others for their relationship status. Yours are not static as well . Your may happily married today, but you can never be sure in 10-15 years time. You may also be single again (divorced, widowed, separated). So please don't give negative label on relationship status of other people. They might appear bad to your eyes, but who know they are happier than you think. 

There are many reasons/stories behind every relationship status in people's life. RESPECT it. It never static,you never know.

whatever your current relationship status is - be an awesome person! 




Comments

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…