Posts

Showing posts from 2012

Bukit Taman Harmoni Kajang: Edisi Siasat

Image
Salam u oll,

Patutnyer azam hari ni nak buat bab dalam buku, tapi ke lain pulak jadik plan. Otak ni time cuti payah tul, bila nak buat keje, mulalah otak ni fikir cara nak 'monteng'. Ader2nyer dihasutnya saya tuk buat macam2 keje yang takde dalam 'to do list'. Aish, tak baik tau..actually saper yang menghasut nie..otak ke setan?? Hua3. Okay, dalam 2 entri terkini saya bercerita tentang umah saya beli kan? Nop, i dont expect pun you to read. You baca ni pun sebab accidently termasuk blog ni, tul tak??. BTW, kalu rajin sila baca. Takder revision kat entry ni. Hee..sorry. Dijadikan cerita...kan 3-4 hari nie headlines suratkhabar and news on tv are all about landslide kat Bukit Setiawangsa. Saya pun mengikuti kes ini dengan penuh minat. Kebetulan saya pun ambik gambar2 umah saya dalam progres tu kan. Tetiba saya terfikir pasal bukit tempat rumah saya beli tu. Saya tengok balik. First time dulu beli, saya memang tahu bukit tu, nampak landai dan tak merbahaya pun. Tapi kes …

Rumah Zenia Kajang part 2

Image
Salam uoll..Berkat tak putus asa dan ad hoc punyer plan akhirnya ntah aper ker baik nasib hari ni dpt plak masuk kwsn umah zenia nie. Maka jadilah entri kedua. Kui3. Walaupun kemudian mandor datang kater x blh masuk n mintak saya kuar. Konon2 buat muka innocent n cabut kuar. Takper..nasib baik masa beberapa minit tu tlh dapat ku snap gambar progres terbaru umah ku. Kata2 tidak bermakna..meh layan gambar umah iyer..."clap2!" harap gambar2 ni memberi kelegaan n inspirasi kpd pemilik pemilik umah zenia yg lain..nie ler perkhabaran latest umah kiter. Ntah biler blh masuk lg. Rasanyer muka n kete ni dh diblack list kot. Huhuhu..Published with Blogger-droid v2.0.9

Rumah Zenia Kajang

Image
Salam uoll!!Masih lg ku berada dlm mood cuti2 sedunia. Aku tau byk kje menanti tpi defense mechanisme ku berkata:"aku berhak menikmati cuti tanpa mengingati kje yg melambak."Cuti yg jarang2 dinikmati. Mner nk carik waktu blh bermalasan..tergolek2..terguling..makan..minum..mandi..berangan..tido jap..kuar shopping..balik umh rehat lagi..tgk pokok bunga..tido balik. Itulah sebenar2 cuti. Fulauuu!Kay..hari ni biar sy citer cikit pasai umh saya beli. Insya allah ckit lg thun dpn siaplah. Ni pun dh 75%. Sebenar2nyer malas nk upload n story mori pasal rumah saya ni..tpi sbbkan x byk info pasal umh ni dimana2 websites maka biarlah saya bukak citer ckitlah. Umh sy intermediate. Beli time launch n decided to buy biler dh tgk umh contoh. I csn say i was lucky then coz umh ni dijual pd harga rm350k+ to rm450k+ which is considered quite cheap. Especially biler ckp rumah area bangi nih. So i am quite content eventhough i loath the tunnel..short cut road yg lalu nadayu92 tu. Jln masuk zeni…

family day 2012 cherating

Image
Salam n hi uoll!!Busy dgn trip family day ke cherating pahang..3 hari 2 malam. One if the best family day ever!! So much fun! Tempat menginap kami ialah residence inn cherating. Layanan yg best dari manager encik sham dan melor. Highly recommended hotel for family. In term if service is very good. Aktiviti kami ialah indoor games n outdoor games. Ader jugak khidmat masyarakat iaitu membersihkan pantai cherating beramai2..kutip sampahlah senang cerita.Indoor games kitaorg main batu seremban..congkak..carrom..dart..game ular..dll. Teka biji labu pun ader. Kelakar sangat. Indoor game kmi pulak ialah xplore race. Huhuhu..bukan ikut group family tau..kami pecah2kan. Malam pulak ader bbq. Marbelesss!! Sup mushroomnyer terbaik n daging kambing yg lembut..teringat2 lg. On d wy blik kami memborong satar..kepok lekor n kepok kering tuk buah tangan kwn2. Tidak lupa mentekedarah durian tepi highway karak sblm heading to kl sambil melayan kuch2 hota hai and dilwale dulhaniya lu jayengee..pergh..be…

rumah kawanku

Image
Dah takder idea nak mengepos agaknyer..mari2..cerita pasal kawan saya pulak.Eh eh eh..Bukan mengumpat tapi berkongsi kegembiraan dia yang bakal mendapat rah baru sikit masa lagi. Sepatutnya siap july 2013 tapi siap awal.  bestnyer!!Saya pulak rumah 75% siap. Sepatutnya siap oktober 2013. Harap2 boleh siap cepat jugak. Sekarang ni saya dengan rajin tengah kumpul duit nak buat renovation rumah cikit2..nak pasang wardrobes..kitchen cabinet..pasang kaca partition bilik air..plaster siling..grill..kipas..aircon..semua mak neneklah. So setiap kali nafsu membuak2 nak shopping x hingat..saya selalu pesan pada diri..dengan 300-400 belanja baju ni..saya dah boleh beli carpet rumah..huhuhu..yelah masuk rumah baru maunyer tak banyak kos..nasib baik benda2 basic dh ader..benda2 besar jer xder.Rumah kawan saya ni lokasinya kat hill park kajang/semenyih. Borderlah kajang semenyih bangi. Rumah ni dier beli rm360 ribu. Okaylah harga tu..susah nk carik harga mcm tu sekarang. Yg penting dekat dgn tempat…