Posted on Saturday, November 16, 2013

Apa khabar zenia house taman harmoni: CF lulus!

zenia house
Lama tak berblog..busy, penat, malas, semua ader yer...

Okay, baru2 ni call Raymond a day before i went to Bandung Indonesia. Mula2 dia suruh call Husna, dah banyak kli dia bagi no husna, setiap kali itulah saya terlupa letak no kat ner and setiap kali itu jugak saya akan carik Raymond semula. Mesti dia bengkek. Keh keh. 

Tapi sbb busy nak urus dokumen pergi ke Bandung, tak sempat call Husna, lagi pun no ofis depa dah lupa letak pi mana. Ingat balik dari Bandung call lagi nak tanya pasal progress CF rumah yang dah diapply since Ogos tu kan. Katernyer bulan Oct dah dapat result, so ni dah bulan November, aik, risau jugak. 

Masa di Bandung dapat wassup Raymond kata CF dah lulus so sekarang ni tunggu bank release final payment. Wah alhamdulillah, settle satu hal. Bolehlah fikir nak buat preparation masuk rumah per patut. Rasanya ramai jugak owners yang dah tahu status CF ni. Moh kita pindah beramai2. 



Read More

24 Responses to Apa khabar zenia house taman harmoni: CF lulus!

  1. CUMIE
    November 18, 2013 at 2:29 PM
    Sabtu lepas sy and en. suami pi "menceroboh" taman zenia. Nak masuk skali "pak guard bangla" tu cakap kalau ada kunci boleh masuk dalam rumah. kita org pun tertanya-tanya "dah ada yang dapat kunci ke?". Oleh sebab nk sangat masuk jd kita org pun redah gak masuk tanpa kunci. Yang paling best pintu rumah tak berkunci "hopely tu mmg betul rumah sy"...hehe. masuk lah untuk berlindung dari hujan (alasan je)..memang hebat mcm dah tak sabar nak pindah. dapur tak besar tp sesuai lah pada tukang masak amatur mcm saya. pasal kilang mmg x dpt dinafikan mmg mencemar pemandangan tp harap-harap semua kejiranan dapat sama-sama mencari jalan untuk pujuk en. MPKJ buat wall setinggi yg boleh. apa-apa pun taman zenia insyaAllah boleh menjadi "rumah kita n syurga kita".
  2. Cengkih78
    November 20, 2013 at 12:30 PM
    cumie, saya pun smlm jenguk lagi tapi tak masuk, mmg kilang tu mencemarkan pemandangan. walaupun sekadar light industry, but still kilang.. :-)
  3. Anonymous
    November 20, 2013 at 12:32 PM
    As salam...just my suggestion...blh x buat satu group fb utk bakal warga zenia...sng kita nk sharing2 apa2 info...:) for temporary sblm kita ada pmnt fb for zenia...
  4. Anonymous
    November 20, 2013 at 12:47 PM
    Alhamdulillah...bagus la kalo memang dah dapat CF...cuma saya terpikir, dalam kawasan2 taman harmoni tu mmg langsung takde kedai runcit or kedai2 makan/tomyam ke? maksudnya still kena menapak ke jln reko or bandar tek lah yer....ermmm...
  5. Anonymous
    November 20, 2013 at 12:54 PM
    taman zenia kita tu nampak lawa & elegan rumahnya...tapai surrounding plak menjadikannya mcm a bit selekeh...hehee..takpelah...janji dah ada rumah...harap2 ada lah improvement dari segi access road...plak tu tropicana height pun tengah develop dekat former kajang hill golf club... dapat la sikit2 tempias 'high end'....;)
  6. Anonymous
    December 2, 2013 at 5:05 PM
    u all dah dapat surat amik kunci ker?saya ari rabu ni amik kunci.dah buat appointment dengan husna..skrg nak pk renovate rumah plak..duit..duit... :)
  7. hafiz87
    December 2, 2013 at 9:48 PM
    Anonymous, awalnya u dpt kunci.. u beli awal ke? or beli cash?
  8. Anonymous
    December 3, 2013 at 12:11 PM
    eh awal yer?bukan semua orang dah boleh amk kunci ker?amboi x mampu cheq nak beli cash..loan gomen je yang mampu..hehehe

    -ZZ-
  9. Anonymous
    December 3, 2013 at 2:15 PM
    You all yg dah dapat kunci ni tunggu surat ke, take action call husna?

    agak2 dah ramai ke dapat kunci?

    i loan gomen....tapi so far belum dpt apa2 call pasal ni..

    heee...
  10. matyie
    December 3, 2013 at 4:43 PM
    esok appointment amek kunci..sabtu ni gi wat inspection check....salm dari bakal penghuni taman zenia....
  11. hafiz87
    December 3, 2013 at 4:59 PM
    usually, dia akn kc kunci based on Tuan Tanah, Cash and Date of S&P.. Agak seronok gak dpt awl.. Tahniah.. Buat kenduri doa selamat nti, ajak2 r jiran baru.. heeee
  12. Anonymous
    December 3, 2013 at 7:18 PM
    tapi kan nape i rasa tak seronok je ek kawasan kita tuh...rasa macam ntah...harap2 membangunlah kawasan situ.....
  13. Anonymous
    December 3, 2013 at 7:19 PM
    tahniah hafiz 87 & mat yie.....:) korang rumah belah mana?
  14. Aj Alwy
    December 4, 2013 at 12:43 PM
    ye lah, awalnye dapat..
    called husna semalam dia kata lagi 2 weeks baru kami dapat kunci. hampir 2 tahun boleh tunggu takkan 2 minggu tak boleh kan? sabarrrr.. ;)
  15. Anonymous
    December 4, 2013 at 1:15 PM
    apa apa pun tocceeeyyy kepada cengkih78 sbb dgn blog dia semua para pembeli zenia dapat info & bertukar2 pandangan...dah jadi platform...;)
  16. matyie
    December 6, 2013 at 3:48 AM
    Saya umah 20x70 sebelah koner lot dari main entrance....lepas amek kunci...g tgk umah....ok la...not bad...tapi sinki bilik atas dia x pasang ag......pemandangan yg tak best...rumah kongsi indon masih ada lagi kat luar pagar dekat area taman permainan.....tgh dok kira kira nk reno...tapi tak tahu bila nk masuk....tgk keadaan owner owner lain.bila nk masuk.....masuk berjemaah lagi best.....
  17. Cengkih78
    December 6, 2013 at 10:37 PM
    Sy cll husna td, mcm yg lain, surat dlm proses sorting out nk bg ke buyers. And, ader extra pyment dlm rm300 sblm collect kunci utk kos angkut sampah. Mpkj start 6 bulan slps tu so developer hs to hire someone else to collect our garbage. Busuk2 ujung bln kot blh dpt kunci. I gv myself 2 months for reno so mybe in feb or march insya allah blh duduk. In tny gak psl light industry, they couldnt answer me. Hv to cll mpkj to investigate about the fac constructions. Thats what the dev informed me.
  18. Cengkih78
    December 6, 2013 at 10:38 PM
    Sy cll husna td, mcm yg lain, surat dlm proses sorting out nk bg ke buyers. And, ader extra pyment dlm rm300 sblm collect kunci utk kos angkut sampah. Mpkj start 6 bulan slps tu so developer hs to hire someone else to collect our garbage. Busuk2 ujung bln kot blh dpt kunci. I gv myself 2 months for reno so mybe in feb or march insya allah blh duduk. In tny gak psl light industry, they couldnt answer me. Hv to cll mpkj to investigate about the fac constructions. Thats what the dev informed me.
  19. Anonymous
    December 10, 2013 at 9:13 PM
    Nk ty sape2 yg dah ambil kunci tu...late charges developer bg kurang x?
  20. matyie
    December 11, 2013 at 9:57 PM
    so far takder late charges yg saya kena...
  21. Aj Alwy
    December 12, 2013 at 3:56 AM
    Sy nak tanya pasal main door rumah tu la. Perasan tak pintu yg dijanjikan n ada dlm snp adalah decorative door. Tp yg dev dah pasang kat pintu rumah tu plain je. Takde nampak apa2 deco pun.
    Pd matyie, dev ada bgtau tak bila sinki tu akn dipasang?
    Last week pegi tgk n ceroboh masuk sinki dapur tak pasang lagi. Atas tak berani naik sbb dah nak senja.
  22. matyie
    December 13, 2013 at 6:30 PM
    Yup...yg pintu tu saya dah komplen masa inspection ari tu...sepatutnya decorative door...tapi dia bagi plain jer...sama ngan pintu bilik lain....saya jumpa ngan pakcik yg incharge inspection...nama dia rahim...dia kata dia akan betulkan...weekend ni nk kesana...bawak kontraktor tgk umah...renovate...
  23. Aj Alwy
    December 16, 2013 at 12:57 PM
    haih itulah. kami pun dah complain tp diorg suruh complain masa buat inspection nanti.kunci pun tak dapat lagi.hurm lambat la masuk umah ni.
    oh ye, kalau ada sapa2 ada contact kontraktor utk grille yg ok, kongsi la kat sini ye. mane tau kalau ramai yg ambil dia boleh bagi kurang. =)
  24. Anonymous
    December 18, 2013 at 2:32 AM
    As salam warga zenia..saya pun dh ambik kunci..rumah pun dh buat inspection..ade jugak minor repair developer kena setlekan.
    Kontraktor so far dah dpt...4 kontraktor jgklah yg dtg rumah bg quatation..biasalah kita mesti nl terbaik kan..