Posted on Thursday, October 18, 2012

Kucing malas...

Baru habis kuliah..fuhh..so tired..bila hari ader kuliah sebenarnya tak banyak kerja lain boleh dilakukan. At least me! Nak prepared materials, ppt, reading some more. Kalu dah otai, tahap PROF tu lain lah kot, tapi bagi lecturer baru setahun jagung macam saya nih, memang kena usaha lebih. Lagi2 kalau subjek tu subjek pertama kali nak ajar..aish! Lagi mencabar.

Dulu tak suka lagi2 disuruh mengajar subjek yang bukan sangat minat/bidang kita. But now i am more positive and embrace any opportunity to teach new subject/subject i am not familiar with. Sebab?? Knowledge itu biasanya ada gunanya pada bidang yang kita specialised. So ilmu itu tak rugi, cuma rasa inconvenience sikit lah nak tungkus lumus siapkan semua dari zero balik.

Tomorrow project??

Oh..agak besar jugak, tomorrow's night i and my master students akan ikut program outreach homeless people di KL. Insya allah gambar nanti upload. Doakan berjaya. As i said, you're getting better in what you do because your experience help u a lot. Macam sekarang, subjek komuniti kaunseling ini kali kedua saya mengajar, dulu first time, saya mengajar dalam kelas saja, because i masih belum sure what is the best method to teach my students about community counselling. But as i come to know the field better, i realised that students need exposure about how doing it..and i come out with community work and out reach project. I want them to look with their own eyes, first hand experience how to do it in real life setting. How to come out with project proposal/searching for fund/organizing work etc. Its requires lots of energy, but knowledge is money cannot buy.

So tired..after finished my class, i feel sleepy..

i am a lazy cat today

Read More

0 Responses to Kucing malas...