Skip to main content

bila blender main cak cak!

Huh..pagi tadi drama sungguh!

Semalam petang masak pakai blender. Yelah..masak pun lewat jadi nak xpress pakai lah blender. Nak guna lesung lambat. So pkailah. Lepas masak tuh cuci2lah blender...makan..rehat jap pastu tido.

Pagi berikutnya...

Hajat dihati nak datang ke ofis awal..so instead of hving bfast at home..tapaulah untuk bawa ke ofis.

Klung klang klung kang bunyik kat dapur..

Bukan gaduh laki bini and pinggan mangkuk terbang yer tapi makcik seorang nih tengah kemas pinggan2 masuk dlm kitchen cabinet. Tetiba perasan satu benda...

Aiseh..maner tutup transparent blender nih? Pada yg x tau..tutup blender ader lubang kat tgh2 yg boleh cabut. Gunanya untuk masukkan bahan2 yg kita blender tuh tanpa bukak penutup blender itu sendiri. Boleh imagine tak nih? Tutup mata..sila bayangkan..boleh tak? Aish!

Penatlah sy mencarik2 kiri kanan atas bawah. Risau dah..yelah xder tutup nak pkai blender macam maner. Bukan boleh beli sparepart pun. Kena beli sebijik baru! Bukanker boleh hangin tuh? Kena beli baru bukan sbb rosak tapi tutup lubang xder? Kalu tak tutup..terhambur semua bahan2 diblender..naya!

Tak putus asa..carik lagi..kali ni tong sampah pulak saya slongkar. Nasib baik blum mandi lawa2 pakai minyak wangi..kalau tak..busyuuuklah jawabnyer. Saya bertekad carik sampai dapat waima perlu selingkar sampah busuk..belek sisa sampah satu2 okeh! Uwek..

Tak jumpa jugak! Aish! Main cak cak pulak.

Okay..carik lebih terperinci..ambik cermin mata untuk lebih jelas dan...dan..dan...

Elok jer benda alah tu terletak elok kat penutup blenda tuuuu..

What the....?

Huwaaaa..! Sabar jelah.

Moral of the story: makcik..lain kali pakai cermin mata..awak tuh rabun!

Published with Blogger-droid v2.0.8

Comments

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…