Posts

Showing posts from July, 2010

Removing gallstones naturally

Image
note: got this from my email. this might be useful in the future. saper2 ader batu karang tu blhlah try this DIY home remedy. who knows its working..! moral of the story - eat lots of fresh fruits and vegetables and plain water. those are the basic things/cheaper way to stay healthy. i think, if you watch what you eat (the right amount of food, less colestrol foods, exercising, non smoker, dont drink alcohol) you can stay healthy for a long time.


REMOVING GALLSTONES NATURALLY
by Dr Lai Chiu-Nan

It has worked for many. If it works for you please pass on the good news. Chiu Nan is not charging for it, so we should make it free for everyone. Your reward is when someone, through your word of mouth, benefits from the regime. Gallstones may not be everyone's concern. But they should be because we all have them. Moreover, gallstones may lead to cancer. "Cancer is never the first illness," Chiu Nan points out. "Usually, there are a lot of other problems leading to cancer…

Amanah yg hilang...

Image
Baru2 nie terbaca forum disatu laman web, tentang seorang guru yg dlm dilema dan tekanan. Seorang guru disekolahnya @ senior @ penyelia menyalahgunakan kuasa sbg pemegang duit amanah pelajar OKU, dgn memujuk pelajar itu mengeluarkan duitnya dari akaun utk dipinjamkan kepada boyfriend cikgu tersebut. cikgu yg bercerita ini tahu akan hal ini dan membuat laporan kpd kementerian. tetapi tiada tindakan diambil oleh pihak kementerian (masih tak berespon) dan pihak pengetua pulak tak mahu memanjangkan cerita dgn alasan - bad review/reputation for pengetua/sekolah.

what the ____ ?

skrg nie, gara2 membuat laporan itu, dia mengalami gangguan sms kerana cikgu yg menyalahgunakan duit itu tak puas hati dgn tindakan dia buat laporan dan memalukannya.

aper punya cikgu daaaa. dah lah budak tu OKU, mak dia pulak buta huruf, sy dgr tak tergamak..sampai hati buat pelajar yg mmg disadvantage mcm tu. naper tak bagi pinjam duit sendiri jer? naper nak songlap duit budak tu? pinjam ker apatah lagi kebas itu…

Budak-budak kelakar

salam,

sy klu nak relax2 suka mengodek2 YouTube, paling sy suka carik - yg kelakar/kucing and movie pun slalu jugak sy tgk. sy nak share video budak2 yg sy tak jemu tgk berkali2..setiap kali tengok tu lah ketawa...

baby first words



ada viewers yg buat dialog mcm nie tuk video nie

father: no, that 15129
baby: is this the cost for raising me?
father: yeah..
baby: should i pay you this much when i am older?
father: yearh??
baby: ohhh shitttt..!

fire truck baby (listen carefully, its not fire truck..its fire f*** hahaha)



i wanna kick his ****



moral: mak-mak bapak-bapak..jgn senang2 guna ayat tak sepatutnya...kepimpinan melalui teladan.

my life here in melbourne

Image
Hi, it has been a while..got so many things to do, to handle, to think about..i dont have time and very lazy even to take a glimpse of my blog. my life as usual..but busier than ever. the good thing is that - i am coming home  for good and i am about to finish my phd. now how good is that?
sbnrnya so many things i wanted to share here, ms berlalu terlalu pantas, tak sempat nak coretkan aper2 di blog ini. dlm tempoh nie terlalu byk perkara berlaku. bila terlalu byk kejadian, jadi tak tau nak tulis mana satu. nie pun tgh relax jap dari buat writing for publications, jam 3 pagi! penyakit lama ku berulang lagi..aper lagi penyakit burung hantu ler, nie sure lepas subuh baru lelap, and bangun time zohor nak masuk asar. that's not good at all. nie semua gara2 world cup nieh..my sleeping pattern pun dah bertukar sama. 
proses house hunting pun dah selesai. dpt umah yg dekat dgn ofis. rupernya susah jugak cari umah yg benar2 memuaskan hati dari segala aspek, but i managed to find a house yg…