Posts

Showing posts from May, 2018

Online Mama - Clinique online review

Image
Salam sahur,
Just a quick review, planned to do this review since last week. I keep postpone my write up. Working and with baby, and husband who frequently travel to work, online is a good alternative for shopping things. I always do the on line shopping nowadays. Maybe I need to wait till Muaz gets older than I can continue my window shopping as usual. Till then, just enjoy the moment, adapt with the situation and be happy. Transition!!
Lazada - i have tried it, twice, i did not received my orders. So i discontinued using this websites for a while. 
Shopee - i think this website i doing their job better than Lazada. I have tried this web  several times now to order Muaz things, so far I am satisfied. I had received all my orders within time frame. 
Last few weeks, I run out my Clinique product. Time tu husband out station (election time) and nak menapak ke IOI mall putrajaya memang susah sebab nak carik parking, stroller and all. So I tried jer order clinique online via Malaysia cli…

Agrotek Garden Resort

Image
Agrotek  Garden Resort -- If you guys looking for a place to chill in the hot weather, yg near to KL or Klang Valley, apart of Janda Baik dll, this place is worth going. Especially yg bawa famili or ada aktiviti team building or else. Tempatnya menarik, sejuk dan masakannya pun sedap. Okay tak nak membebel banyak-banyak. I nak belanja gambar sahaja. Enjoy!!

note: gambar tidak disusun secara kronologi. mode nak cepat nak buat kerja lain.












Bila Muaz demam tumbuh gigi - petua jaga anak demam

Image
Sakit adalah perkataan yang seram bagi kebanyakan ibu bapa beranak kecil. Memang tidak dinafikan babies kerap sakit kerana imun sistem yang masih rendah dan tidak stabil. Demam malah adalah perkara biasa bagi anak-anak kecil. Tapi ibu bapa kebanyakannya tetap ada kerisauan takut demam yang dianggap biasa itu sebenarnya lebih sekadar demam biasa.
Muaz dah masuk 4 hari demam. Hari ini nampak lebih baik  semalam. Sejak Sabtu suhu badan Muaz tak stabil, makan ubat jer yang okay, kalau tak makan ubat, akan naik 38c dan ke atas. Dengan tak mahu makan, minum dan menyusu. Jem sekejap  mama. Kalau dah panas tinggi sure merengek. Menambah perasa demam Muaz ialah dia tengah tumbuh gigi.  Berganda jadinya. Akibatnya, hari ini terpaksa mohon cuti untuk jaga Muaz. Walhal kalau ikut jadual, sangatlah busy, memandangkan minggu depan tiada kuliah kerana memberi laluan hari mengundi. 
Bila anak sakit, sure mama pun ikut sekali tak lena tidur dan makan pun tak menentu. Mana yang sempat ajer. Now, dah s…