Posted on Saturday, October 06, 2012

tamak haloba...

Hot..panas..panas!

Tagline ini bukan teaser utk gambar atau video melampau..ish..x mau lah mencemarkan kesucian n kemurnian blog ini. Just nk berkongsi ttg isu hangat sehari dua nih...sykt pelaburan emas yg diserbu BNM.

Ramai pelabur yg marah giler2 dgn BNM kerana tindakan tersebut. Kalu u all tgk fb bnm..kenyang depa kena kutuk berkoyan2 kalu tidak bertan2.

Pada saya mudah jer. Melaburlah ikut peraturan yg betul. Fahami strategi pemasaran mrk utk kenalpasti skim yg diguna pakai. Jgn tgk emas berketul2 tu jeh..modus operandi tu yg menentukan anda ni join benda betul ke x btul. Byk jer skim ponzi skrg ni yg guna produk tuk kaburkan or kelirukan modus operandi sbnr mrk.

Kdg2 amazing bila memerhati manusia ni. Bila letak emas depan mata dh x fikir lain2 dah. Setuju terus. Manusia ni mudah diumpan dgn nafsunyer.

Tapi ader gak yg tau risiko tpi join jgk sbb pulangan yg tinggi. Ini sy bc sdr dlm forum. Org spt ini tau permainan skim spt ini dan x menunggu lama utk keluar. Kira dh dpt pulangan n untung tu dia x tunggu lama...cabutlah!

Yg kesiannyer yg dh melabur byk n siap buat pinjaman peribadi beratusan ribu ringgit? Patutlah histeria makcik pakcik nih. Ader yg benar2 melabur n takde kefahaman jelas ttg pelaburan tsbut. Nilah golongan pling malang sekali...

Tgk jgk video di u tube pasal diaorg tuntut bnm bukak blik operasi kompeni n duit diaorg. Siap ckp "ini duit rakyat! Duit rakyat" ehem2..pembetulan..itu duit kamu..to b exact..not mine. Plik kdg2 perkara mcm ni pun cuba dipolitikkan.

Rasanyer dh lama bnm bg warning kompeni ni x diiktiraf n blacklist. Bos dier masih ader kes d mahkamah krn hal yg sama. Tpi itu kompeni lain..la ni bukak lain plak. Bila kna serbu marahkan org. Dh ckp siang2. Itu slh org lagi ker?  itu salah sendiri...samada x mau ambik kisah atau ketamakan yang haloba..u know the risk n u still do it..dont blame others.

I hope they come to their sense..this is nothing more mcm ponzi skim jgk. Link di bwh ini menarik. Ader byk point yg informatif sy kira ttg masalah pelaburan kompeni ini yg ramai x mau studi or ambik peduli.

Teringat plak katun yg selalu kuar tv mcm kecik2 dulu. Katun kera yg haloba..ingat tak? Alah..dialog x makan 4 hari tuh...haaa..ingatpun :-)

Byk2 buah yg ader..cili jgk nk dimknnyrr walaupun dh diberitahu cili itu x blh dimakan. Tpi kera tak peduli. Sambil melompat dier berkata.

"aku x peduli..! Aku x peduli! Aku nak juga" n u all semua tau kesudahannyer.

Itulah akibat perbuatan yg mengikut nafsu...

Happy weekend!

GENNEVA MALAYSIA, some facts..

Published with Blogger-droid v2.0.8
Read More

0 Responses to tamak haloba...