Posts

Showing posts from February, 2014

Dugaan sebelum berkahwin

Image
Salam,
Lama ku tinggalkan blog ini kerana fikiran dan fokus ku kepada yang lain..kepada sesuatu yang jauh lebih penting - urusan diri dan urusan pejabat. Jadi terpaksalah ku senyapkan saja blog ini sementara waktu. Entri ini tidak panjang tapi cukup sekadar utkku memberi sedikit respon kepada isu panas yang aku tengok telah beberapa kali berlaku terutama dalam kalangan artis dan juga orang2 biasa. Antara kes yang aku ingat:
Penyanyi ala2 muka Kajol. Belum beberapa lama dia mengatakan dia mahu berkahwin, seorang penulis lagu yang aku tak ingat namanya, telah mengeluarkan kenyataan terbuka di internet [fb or twitter tak pasti] mengutuk dia habis-habisan. "Bekas" la, "barai", dah rasa semua dan byk lagi pilihan perkataan jelik2. 
Mangsa terbaru - pelakon wanita comel yang telah berhijrah [alhamdulillah] dan berhijab dan bakal berkahwin dengan seorang pengarah filem berbakat menjadi mangsa penghinaan bekas teman lelakinya yang bernada serupa dengan kes penyanyi muka a…

Handphone cap ayam

Image
Chinese new year tidak ke mana2, busy dgn pelbagai urusan peribadi, balik rumah penat dah so duduk rumah jer. Ketensionan sbb hp nokia baru bli jatuh bbrp kli (benci diri sendiri) dh bengong n consider rosak. I kind of like it though. Ringan n with superb camera quality n ready Microsoft office. So, out of desperation..went out to the mines shopping mall, to look for a new HP. In my mind, I thought that not samsung, I'm too familiar with the device, kind of boring, n no Nokia coz I feel like buying another Nokia within 3 months is kind of like..stupid. I better send my existing Nokia for fix service kan. So I was thinking yesterday I better try other brands so out of spur, without giving myself a second thought, just bought lenovo hp. I'm pretty sure mine is AP version coz the buku panduan language is in Chinese, don't understand a word of it. Or worst, fake Chinese product cap ayam, with the price of rm750. Now after a while of trying it, I am 50-50, like it n at the same…