Posts

Showing posts from August, 2012

book of the month

Image
Books..always make me happy. Never get bored reading them. A book store is a must place to go whenever i go for shopping.Tpi ader jgk beli buku but never finish reading it. Examples:One day - forgot the author
Fifty shades of grey - e l jamesBoth of these books are best seller. Again..its up to individual preference. My friend is grazy about 'one day'. Dh jd motion picture pun but i read it half way sajer. Xder yg umph that can keep me going..but i think this book still much2 better than el james book. Iyerk...never thought buku yg people recently grazy about ini termasuk buku kategori erotic romance. Hmm..no need to xplain further..u know what its all about. My mistakes. Main beli jer..dh belek2 kt umh baru tau buku aper. Ok. Moral if the story - belek dulu n tgk samada kna ngan citarasa ke tidak...jgn ikut org!Published with Blogger-droid v2.0.8

try jer ni

Download blog android..lets see if this works..Published with Blogger-droid v2.0.8

Rumahku syurgaku

Image
Saya percaya semua orang mengimpikan rumah yang indah dan cantik. Rumah yang menjadi tempat berteduh, menghimpunkan keluarga dan berehat, rumah yang menjadi nadi kehidupan dan jika panjang umur sehingga ke akhir hayat. Memilih rumah sama seperti memilih pasangan hidup, kena ader 'chemistry' antara duanya. Bila survei2 umah di Malaysia ni aku rasa rumah kat Malaysia ni kurang karakter. Banyaklah yang aku nak complaints..hehe..basic needs yg sepatutnya ada pada rumah tu mmg la ada tapi thats it! tak der extra umph..terutama sekali bercakap ttg rumah biasa, terrace house, apartments...
rumah kaya - terkecuali. tapi berapa ketul jer boleh beli?? berapa orang yg mampu?


saya dulu duduk kat Melbourne rumah buruk jer, tapi ada karekter rumah tu, backyard besar..aman permai..boleh tengok rabbits depan rumah. sekecik mana pun rumah tu, mesti diaorang cuba juga pastikan rumah itu ada tempat utk rekreasi so jadiknya rumah ada space masing2 walaupun sekangkang kera. setiap rumah perlu ada…

Pulau Perhentian

Image
Pulau Perhentian memang best! Walaupun sunburn lepas tu tapi sangat seronok bercuti dan buat kerja di situ bersama2 dengan students. Insya Allah akan pergi lagi. Air yang biru jernih, pantai yang putih dan semestinya snorkeling aktiviti yang paling best...great time!







Malaysia pun apa kurangnyer!