Skip to main content

Tag Answers..

Last phone call
The last called i made was at 10.04 am to my friend coz i tak jumpa building L room 112, i was late for the workshop! I lost my way..

Last text message
My love - to reply that i miss him too


Last time you cried
I can't remember...but I cry quite often


HAVE YOU EVER :

Been cheated
Yes and it was hurt. Be honest even though it was a hard thing to do. Menipu lagi mengecewakan..


Kissed someone and regretted it
No. I kissed someone who deserved it, termasuk kucing (is this also considered as 'someone?')


Lost someone special
For the past 3 years, I lost my father and I lost my brother in law, both I loved soo much.


IN THE PAST MONTH HAVE YOU :

Fallen out of love
Fallen out of love? Why not fallen in love??? I'm in love..


Laughed until you cried
Yes, dia suka buat lawak..


Met someone who changed your life
I am not sure..


Found out someone was talking about you
No.


How many people on your top friends do you know in real life?
I have to check first..give u the answer later blh?


How many kids do you want to have
Many. Satu team bola sepak blh?

Does u have any pets
I used to have one, but not at the moment. I love pets and I will have them in the future.


Do you want to change your name
I love my name. Sasterawan negara tergila2kan I, tak caya tanya A Samad Said..hehehe


What time did you wake up today
8.30 am, actually I tried to wake up earlier than that but I couldnt open my eyes. Nie gara2 tak tido sehari suntuk a day before..


What were you doing at midnight last night
I was sleeping..zzzzzz


Name something you cannot wait for
Finish my PhD (OF COURSE!)


Last time you saw your father
I simply couldn't answer this question. It broke my heart.


What's one thing you wish you could change
I wished my arwah ayah msh hidup tuk lihat sy menyempurnakan impiannya.


What's getting on your nerves right now
My PhD-lah..aper lagi..adush..


Elementary/Primary School
SRK Tabuan - I met my super duper senior di Australia hari nie, haha kecik dunia


Middle/Secondary School
SMK Pending - baca entry sy about message pending - failed!


Hair color
Hitam, I wish I could change my color to red for only a day. Red color reflects someone who daring and out spoken even without open his/her mouth. how it feels to be different?

Long or short
Long one. I haven't cut my hair for about 3 years

Want kids?
Of course I want.


Want to get married?
Well, in order to have kids I have to get married first lah...so??


HAVE YOU EVER :

Kissed a stranger
Not in a million years.


Lost glasses/contacts
No. Lost my glassess would be like lost half of my sight..


Ran away from home
Never, but I did run away from someone.


Broken someone's heart
Sometimes you simply couldn't avoid this. I am sorry..


Been arrested
No. Sy budak baik..


Cried when someone died
Yes. Losing someone is never been easy.


ANSWER TRUTHFULLY :
Is there one person you want to be with right now?
My family, my loves one.


Do you believe in God?
I belief in Allah 100%


Comments

wa..nk 1 team bola sepak...???dhsyat tu kak..tp ank2 kn cahaya mata..msti sonok ank rmi2 kn..? :)
oh, nma akak Salina ye..?sma ngan nma my mum..tp my mum ade H kt blkg..SalinaH..hehe.. ;)
Cengkih78 said…
salam, eh ye ker? warh, bestnyer..sama nama ngan mak u..

i jadik mak angkat u jerlah..hehe

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…