Skip to main content

Aku dah burung hantu: kisah benar



sepanjang rekod 2 tahun lebih kat Melbourne nie, sy pegang title 'sleeping beauty'. jgn salah faham, takder kaitan ngan makan epal beracun atau pun kecantikan luar biasa, tido pun mcm org lain jugak - sleeping ugly. it just that, pemegang title tido paling awal. kul 8-9 mlm dah tido.

tapi skrg nie, penyakit lama dah menyerang semula. penyakit burung hantu: berjaga sampai ke pagi buat keje. mcm pusingan ekonomi dunia jugak, meleset setiap 10 thn, kata org, recycle period. agaknya itulah sy alami. dulu 3 thn study kat UM, ada satu waktu tu, sy start buat keje jam 12 mlm-6 pagi, tido sampai waktu zohor. sbb tu la kalu kelas ada sebelah pagi, mmg susah nampak muka. tanyalah alice and doraline hehehehe. tuang kelas tu mmg biasa.

hilang sekejap timbul balik masa ambik master, lebih kurang mcm tulah. org tido, sy bangun, org bangun sy tido. dan skrg nie penyakit tu dtg balik. dah jadi burung hantu balik dah. biasanya berterusan bbrp bulan. ambik ms nak back to normal. previous experience, kena paksa diri tido awal, pastu sikit2 body akan adjust balik. yang pasti tak suka sbb menentang arus. ofis dah bukak separuh hari, sy baru nak bangun tido. tak patut2, byk urusan tergendala., time rasa lebih pendek.


moga cepat berakhir burung hantu ku ini..

Comments

saya dulu msa blajar pon burung hantu gak...especially masa wat FYP la..pernah xtido sampai ke zohor hehehe...gara2 xsiap draft thesis. keje asyik pending je, terpaksala jadi burung hantu hehe..
Cengkih78 said…
salam,
rasanya nie fenomena biasa bergelar student kan, tapi i just not used to it. i am a morning person..hmm, not happy with current situation :(

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…