Posted on Tuesday, March 31, 2009

Aku dah burung hantu: kisah benar



sepanjang rekod 2 tahun lebih kat Melbourne nie, sy pegang title 'sleeping beauty'. jgn salah faham, takder kaitan ngan makan epal beracun atau pun kecantikan luar biasa, tido pun mcm org lain jugak - sleeping ugly. it just that, pemegang title tido paling awal. kul 8-9 mlm dah tido.

tapi skrg nie, penyakit lama dah menyerang semula. penyakit burung hantu: berjaga sampai ke pagi buat keje. mcm pusingan ekonomi dunia jugak, meleset setiap 10 thn, kata org, recycle period. agaknya itulah sy alami. dulu 3 thn study kat UM, ada satu waktu tu, sy start buat keje jam 12 mlm-6 pagi, tido sampai waktu zohor. sbb tu la kalu kelas ada sebelah pagi, mmg susah nampak muka. tanyalah alice and doraline hehehehe. tuang kelas tu mmg biasa.

hilang sekejap timbul balik masa ambik master, lebih kurang mcm tulah. org tido, sy bangun, org bangun sy tido. dan skrg nie penyakit tu dtg balik. dah jadi burung hantu balik dah. biasanya berterusan bbrp bulan. ambik ms nak back to normal. previous experience, kena paksa diri tido awal, pastu sikit2 body akan adjust balik. yang pasti tak suka sbb menentang arus. ofis dah bukak separuh hari, sy baru nak bangun tido. tak patut2, byk urusan tergendala., time rasa lebih pendek.


moga cepat berakhir burung hantu ku ini..

Read More

2 Responses to Aku dah burung hantu: kisah benar

  1. AMALINI MUSTAPHA
    March 31, 2009 at 10:00 PM
    saya dulu msa blajar pon burung hantu gak...especially masa wat FYP la..pernah xtido sampai ke zohor hehehe...gara2 xsiap draft thesis. keje asyik pending je, terpaksala jadi burung hantu hehe..
  2. Cengkih78
    March 31, 2009 at 11:42 PM
    salam,
    rasanya nie fenomena biasa bergelar student kan, tapi i just not used to it. i am a morning person..hmm, not happy with current situation :(