Posted on Friday, March 27, 2009

My Report Book


Bulan March mmg bulan busy kerana bulan ini kena complete progress report. Ada dua pulak tu kena settle, Victoria Uni satu and UKM satu, and every one year, kena report pulak kt MOHE. tulah, bila study guna duit rakyat, bukan duit sendiri. Mesti 'guru besar' nak tau, kita nie buang ms ker, membazir duit rakyat ker aper. Kalau dulu, my senior colleagues blh study for PHD 7-8 thn baru balik Msia, skrg..ehem, jgn mimpi. Dia bagi maksimum 4 thn. Jgn ngular pendek kata. Buat betul2 blh siap.

Dulu ms kecik2, yg tengok progres report sy, arwah ayah. sbb perlu tandatangan dia. takut betul time tu, lagi2 kalu ada color merah. nasib baik arwah ayah tak pernah nak marah2. Skrg nie, yg tgk progres report sy, University and majikan pulak.

Dlm hidup nie, sentiasa ada buku report. utk org menilai kita nie maju kedepan ke maju ke belakang. hahaha

Even selepas mati pun, ketika menghadapNya, kita akan diserahkan buku report sepanjang kehidupan kita di dunia. Nie bukan utk naik pangkat atau pengiktirafan, tapi satu PEMBALASAN.

kita usaha buat report book kita kat dunia nie nampak macho dah hebat dgn pelbagai perkara yg membolehkan kita dikatakan maju, tapi mcm mana pula rekod book kita kat DIA? Adakah kita ambik pusing? Read More

0 Responses to My Report Book