Skip to main content

"Kita tengok saper yang kena "

Kena tag..

1. Snap the picture of both inner and outer of your purse.
2. Introduce your purse brand, price & where you buy.
3. Take out whatever its inside your purse.
4. Tagged other 7 person.
5. Comment on your friend’s (who tagged you) purse.

Akhirnya, terkena 'tag' juga. Nasib baiklah tak minta yg bukan2. Hehe. Okaylah, memandangkan tgh rehat jap sblm sambung keje, jom kita jenguk aper assignment luar jangkaan yg tlh kedapatan hari nie, dan tlh disiapkan. Juga, 'kita tengok saper yg kena" selepas ini. Tujuh senarai calon seterusnya. Ngeh-ngeh-ngeh (ketawa jahat).

Nie lah ruper luaran my purse. I beli kat DFO - factory outlet kat Essendon Melbourne. Brand, Rosetti New York. Oh, murah jer, $10 dolar. Beli yg murah, tak lah ralat nak tukar2 yg baru. Tapi dah lama jugak pakai, takde koyak2 lagi. Blh tahan, worth buying. Tak bestnyer, dia ada satu poket simpan duit syiling, besar gedabak. kalu takde tu pun okay jugak.

Dalaman - bersusun sekalian kad2 yg ada, kad2 nie yg byk diguna di sini. Kad2 lain disimpan.

Duit, termasuk yg ada kat dlm kan?? Duit Msia yg tak sempat2 lagi ditukar. Dah berkurun lama kat dlm purse. Hari tu nak tukar, tgk Q kaunter panjang, tak jadi pergi. And juga dolar Aus.


Okay. Kad kuning and coklat tu - for collecting stamps. Ada 2 tmpt i suka pergi utk minum iaitu San Churro and Healthy Cup. Sun Churro tu kedai semua based on coklat, and Healthy Cup tu, semua based on tea (most of it). Sbb selalu pergi maka eloknya kumpul stamps so dptlah percuma our fav drinks - hot thick spanish chocolate or honeydew milk tea.

Pink tu my debit card, sama function ngan kad kredit. Penting utk online business, sini byk guna online, so its kind of necessary thing. contohnya, utk top up my internet line every month, tuk sewa kete and beli prepaid card online. Yang kaler biru tu my ATM kad, i guna ANZ bank. Sinilah setiap 3 bulan duit scholarship msk. hihi. and nielah duit plastik ku. takde cash kat tgn blh hidup kat sini sbb semua blh guna ATM kad, hulur jer kat kaunter, beres. siap tanya 'any cash out'? sbb tu mesin ATM sini lengang.

Kad ungu gelap tu - my insurance card. any emergency - blh calling-calling for help. Hijau tu, kad pharmacy, slalu beli barang kat sini, so blh kumpul mata and dpt vaucher percuma sampai $30. tak ke banyak tu? pompuan topi koboi - tu my health insurance card, aper2 jadik hulurkanlah kad tu. 2 kad putih ada font biru - that's my uni card matrix and student village card. last but not least, yg ada huruf B besar tu - tu kad darah i. Darah B. Hihi.

okaylah, pjg pulak citer. nie the best part - saper the next 7 person to be tagged? okay, here is the list..

1. mia
2. alice
3. anna d king
4. kak zana
5. yani
6. cik huda
7. my swamp

haaa, aper lagi, siapkanlah assignment. hihi. all the best.



Comments

Yanie said…
banyak nyer duit!!!hehe...dah jawab tag u...

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…