Posted on Tuesday, March 10, 2009

"Kita tengok saper yang kena "

Kena tag..

1. Snap the picture of both inner and outer of your purse.
2. Introduce your purse brand, price & where you buy.
3. Take out whatever its inside your purse.
4. Tagged other 7 person.
5. Comment on your friend’s (who tagged you) purse.

Akhirnya, terkena 'tag' juga. Nasib baiklah tak minta yg bukan2. Hehe. Okaylah, memandangkan tgh rehat jap sblm sambung keje, jom kita jenguk aper assignment luar jangkaan yg tlh kedapatan hari nie, dan tlh disiapkan. Juga, 'kita tengok saper yg kena" selepas ini. Tujuh senarai calon seterusnya. Ngeh-ngeh-ngeh (ketawa jahat).

Nie lah ruper luaran my purse. I beli kat DFO - factory outlet kat Essendon Melbourne. Brand, Rosetti New York. Oh, murah jer, $10 dolar. Beli yg murah, tak lah ralat nak tukar2 yg baru. Tapi dah lama jugak pakai, takde koyak2 lagi. Blh tahan, worth buying. Tak bestnyer, dia ada satu poket simpan duit syiling, besar gedabak. kalu takde tu pun okay jugak.

Dalaman - bersusun sekalian kad2 yg ada, kad2 nie yg byk diguna di sini. Kad2 lain disimpan.

Duit, termasuk yg ada kat dlm kan?? Duit Msia yg tak sempat2 lagi ditukar. Dah berkurun lama kat dlm purse. Hari tu nak tukar, tgk Q kaunter panjang, tak jadi pergi. And juga dolar Aus.


Okay. Kad kuning and coklat tu - for collecting stamps. Ada 2 tmpt i suka pergi utk minum iaitu San Churro and Healthy Cup. Sun Churro tu kedai semua based on coklat, and Healthy Cup tu, semua based on tea (most of it). Sbb selalu pergi maka eloknya kumpul stamps so dptlah percuma our fav drinks - hot thick spanish chocolate or honeydew milk tea.

Pink tu my debit card, sama function ngan kad kredit. Penting utk online business, sini byk guna online, so its kind of necessary thing. contohnya, utk top up my internet line every month, tuk sewa kete and beli prepaid card online. Yang kaler biru tu my ATM kad, i guna ANZ bank. Sinilah setiap 3 bulan duit scholarship msk. hihi. and nielah duit plastik ku. takde cash kat tgn blh hidup kat sini sbb semua blh guna ATM kad, hulur jer kat kaunter, beres. siap tanya 'any cash out'? sbb tu mesin ATM sini lengang.

Kad ungu gelap tu - my insurance card. any emergency - blh calling-calling for help. Hijau tu, kad pharmacy, slalu beli barang kat sini, so blh kumpul mata and dpt vaucher percuma sampai $30. tak ke banyak tu? pompuan topi koboi - tu my health insurance card, aper2 jadik hulurkanlah kad tu. 2 kad putih ada font biru - that's my uni card matrix and student village card. last but not least, yg ada huruf B besar tu - tu kad darah i. Darah B. Hihi.

okaylah, pjg pulak citer. nie the best part - saper the next 7 person to be tagged? okay, here is the list..

1. mia
2. alice
3. anna d king
4. kak zana
5. yani
6. cik huda
7. my swamp

haaa, aper lagi, siapkanlah assignment. hihi. all the best.



Read More

One response to "Kita tengok saper yang kena "

  1. Yanie
    March 12, 2009 at 6:18 PM
    banyak nyer duit!!!hehe...dah jawab tag u...