Cute Koala

On the way nak ke Cape Otway Lighthouse, kena melalui National Park, masuk ke dalam hutan, dlm 25-30 minit jugak sblm sampai ke Lighthouse tu. Tgh drive tu, tgk ramai yg berhenti tepi jalan ambik gambar. Dah syak, mesti ada koalas kat area tu, so turunlah tgk. Memang betul, ada byk koalas bertenggek atas pokok, ada yg tidur, ada yg jaga. Koalas nie kan tido 22 jam sehari. Kalu tengok dia terjaga tu, kira nasib baiklah...
Koala nie tido sbnrnya tapi sbb ramai yg dtg tangkap gambar dia, dia pun terbangun - bengang kot kena kacau. tapi dia tak larilah, cuba dia pergi panjat lagi tinggi - katanya nak privacy - tak blh tgk org senang sikit - itulah komplennyer.

yang nie cute betul..syoik jer dia tido, tak peduli pun org ramai kat bwh tangkap gambar dia. angin pulak sepoi2 bahasa, mmg sedap nak tido.
Nie bbrp aksi yg sempat diambil, dari angle berbeza. time nielah rasa - hish, kalu ada LCR camera kan best. blh close-up betul2, lagi cantik.
zzzzzz...cute-lah!!!

Comments

Doralin Lee said…
Eeee.... cutenya.Dia tak akan jatuh ke tido macam tu? Kalau I tido macam tukan dah pasti bedebuk jatuh macam durian dah!!!!!!!!
Cengkih78 said…
buddy,

hahahaha..someone even suggested to me that i should tiru this pose and tenggek sama ngan this koala. ahahah. mcm u ckp lah, sure i jatuh mcm cempedak busuk!

tu mmg pokok tpt tinggalnyer..so jatuh tu very unlikely i guess.
Alice said…
tidur 22 jam, bestnya...
in my next life, i nak jadi koala....
Cengkih78 said…
alice..

koala???
warh, i nak jaga uuuuu..hehehehe
dia mkn sejenis daun jer tau. kat msia takder..kat australia jer ader. u kena berhijrah lah amoi. hahahaha.
cikgufahmi said…
ambik sekor bawak balik boleh gitu?
senang nak bela dia kan......tido je kejenya.....

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Ada apa dengan Clinique

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?