Posted on Saturday, March 07, 2009

Melbourne bergegar 4.6 skala Ritcher

Semalam, dlm jam 9 mlm, sedang bersiap sedia nak tido, dan dlm proses menutup lap top, tetiba rasa something weird, lantai bergegar and begitu juga dinding and cermin tingkap. first i thought it must be possom, yg selalu panjat bumbung rumah. maklumlah rumah mcm ala-ala zoo mini kat student village, tpt segala burung, arnab, kucing dan possom bermain2. tapi tak rasa itu possom, possom aper besar sgt mcm tu sampai umah pun gegar? nak kata lori, pasal tak dgr bunyi lori lalu? or angin? kalu angin kuat mesti dgr dah bunyi pokok2 berdesir.

kebetulan my housemate blum tido dan sdg menonton tv. dia pun rasa gegaran katanya. and sdg kami menonton tv, berita terkini melaporkan gegaran kecil direkod sekitar Melbourne dan Victoria region. pagi nie, as i opened online news, it was stated in herald newspaper that

'4.6 intense earthquake felt across Melbourne and Victoria.'

it is earthquake!!

takde pengalaman - mcm tulah, confused and blurred.. Read More

3 Responses to Melbourne bergegar 4.6 skala Ritcher

  1. Doralin Lee
    March 7, 2009 at 4:49 PM
    Ha? Australia ada earthquake ke? Tak biasa dengar pun...... bumi dah berubah.....
  2. Cengkih78
    March 7, 2009 at 6:06 PM
    hi buddy, join the club. but i heard on tv that melbourne earthquake had already occurred about a decade ago, in 1996 and it was 5 something.
  3. ~~zAnAfAhMi~~
    March 8, 2009 at 11:47 AM
    tak penah rasa ek? akak dh rasa bnyk kali masa kt kajang, ye la dok rumah burung....tinggi...apa lagi..dh tentu goyang.
    teringat masa keje (kursus kt jepun), org jepun selamba je bab2 ni....stiap 10 minit gegar.