Skip to main content

My honeymoon pictures

Okay, jgn terkejut. What i mean by my honeymoon kat sini ialah time i belum confirmation lagi dulu and time baru tiba di Melbourne. Time tu byk jugak berjalan2 makan angin, maklumlah tak rasa berat lagi dgn thesis and research. Now, i rasa i dah bersara kot..hahaha..masa dah berlari, tak sempat nak jejalan sesuka hati lagi. Skrg nie my honeymoon dlm rumah, dpn komputer, dan timbunan2 fail jugak journals yg bertimbun perlu dibaca dan dihadam...bila ingat balik, bilalah lagi blh honeymoon nie. Actually gambar2 nie campur2, ada kat Mt Buller, Dandenoong, Great Ocean Road. Tak blh nak upload semua sbb slow sgt..tak larat nak tunggu..so dilain ms i akan upload gambar2 seterusnya. tgklah nanti. sajer mengodek2 gambar2 lama..utk tatapan semua
Ma, tangkap gambar ala-ala profesional cameraman pulak..
Seronok + seriau naik kabel nie..sbb tinggi..
Makan pahlawan..betul2 tgh city of Melbourne. Walaupun Australia nie tak berlaku perang, tapi ramai askarnya berperang utk negara2 lain diseluruh dunia termasuklah di Malaysia. Maklumlah, taat pada queen of England..
Mercu tanda Melbourne..Flinders station yg menghubungkan bus, trams and trains di bandar Melbourne. Bandar Melbourne kecil jer sebenarnya, besar lagi KL...kedai2 pulak, tutup pukul 5 ptg..tak syok shopping..
Ala-ala 3 lelaki Melayu terakhir lah nie..hehehe..i like this picture..

I like the view
Kanggaroos liar..nie i buat closed-up. actually jauh jarak kereta we all dgn kanggaroos nie. tapi besar2 saiznya..kalu dia berdiri dua kaki tu, tinggi sama mcm manusia.
I took this picture sbb ada satu yg istimewa about this 'kiosk'. owner dpn umah nie, jual candies, a very nice one, dia buat sendiri, cantik2 dia bungkuskan, ada mcm2 bentuk. TAPI, takder org jaga, u nak beli, u tinggalkan duit dlm balang tu jer. takder org nak curi...kalau Msia bagaimana ya??
Apollo Bay, my favourite place. Nie tgh2 antara Melbourne and Twelve Apostles.


My housemate, Hafiz and other friends..having a good time..

On d way scenery
Tenang..

Comments

Doralin Lee said…
Yeah@ Snow! Snow! Jom lita peri skiing!!!!!! Maklumla kat Malaysa mana ada snow.... salji ada la, tu kat rumah salji mines wonderland tu....

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…