Posted on Wednesday, November 26, 2008

My honeymoon pictures

Okay, jgn terkejut. What i mean by my honeymoon kat sini ialah time i belum confirmation lagi dulu and time baru tiba di Melbourne. Time tu byk jugak berjalan2 makan angin, maklumlah tak rasa berat lagi dgn thesis and research. Now, i rasa i dah bersara kot..hahaha..masa dah berlari, tak sempat nak jejalan sesuka hati lagi. Skrg nie my honeymoon dlm rumah, dpn komputer, dan timbunan2 fail jugak journals yg bertimbun perlu dibaca dan dihadam...bila ingat balik, bilalah lagi blh honeymoon nie. Actually gambar2 nie campur2, ada kat Mt Buller, Dandenoong, Great Ocean Road. Tak blh nak upload semua sbb slow sgt..tak larat nak tunggu..so dilain ms i akan upload gambar2 seterusnya. tgklah nanti. sajer mengodek2 gambar2 lama..utk tatapan semua
Ma, tangkap gambar ala-ala profesional cameraman pulak..
Seronok + seriau naik kabel nie..sbb tinggi..
Makan pahlawan..betul2 tgh city of Melbourne. Walaupun Australia nie tak berlaku perang, tapi ramai askarnya berperang utk negara2 lain diseluruh dunia termasuklah di Malaysia. Maklumlah, taat pada queen of England..
Mercu tanda Melbourne..Flinders station yg menghubungkan bus, trams and trains di bandar Melbourne. Bandar Melbourne kecil jer sebenarnya, besar lagi KL...kedai2 pulak, tutup pukul 5 ptg..tak syok shopping..
Ala-ala 3 lelaki Melayu terakhir lah nie..hehehe..i like this picture..

I like the view
Kanggaroos liar..nie i buat closed-up. actually jauh jarak kereta we all dgn kanggaroos nie. tapi besar2 saiznya..kalu dia berdiri dua kaki tu, tinggi sama mcm manusia.
I took this picture sbb ada satu yg istimewa about this 'kiosk'. owner dpn umah nie, jual candies, a very nice one, dia buat sendiri, cantik2 dia bungkuskan, ada mcm2 bentuk. TAPI, takder org jaga, u nak beli, u tinggalkan duit dlm balang tu jer. takder org nak curi...kalau Msia bagaimana ya??
Apollo Bay, my favourite place. Nie tgh2 antara Melbourne and Twelve Apostles.


My housemate, Hafiz and other friends..having a good time..

On d way scenery
Tenang..

Read More

One response to My honeymoon pictures

  1. Doralin Lee
    November 26, 2008 at 10:13 PM
    Yeah@ Snow! Snow! Jom lita peri skiing!!!!!! Maklumla kat Malaysa mana ada snow.... salji ada la, tu kat rumah salji mines wonderland tu....