Skip to main content

Friends are forever

This late afternoon, i' ve got 1 comment coming in on my latest post. Eagerly wanna see who was the person. Aiya, Alice. Haha, amoi. Bising dia I tak ckp I ada blog :-) As I said, selama nie blog tu just for my own personal use, never told anyone about the blog. Totally for myself. Not for others. Salah satu cara nak release my tension and ease a bit.

Anyway, to my surprised, blog nie 'temukan' I semula dgn Doraline. My long-long lost friend. My buddy ms kat UM dulu. Alice bagi tau, dia dah informed about my blog kat Doraline@twin dia. And bila tgk website dia, dia dah pun add my blog dlm link dia as "my favourite blog". Mcm tu jugak Alice. Ohhh, to be honest, i was so touching with that. Cepat2 ku 'link' kan diaorg. Blh share story. Doraline yg paling lama tak jumpa, since grad 2001, almost 7 years now, tapi msh ingat lagi, tu yg terharu tuu.

TAPI, pandai Alice, dia punyer introduction bagi kat twin dia tu quite catchy...


"hey twin, our pretty Salina got married at Melbourne!...hehe
no, actually she got a blog...

http://Bla-blacorner.blogspot.com

faster add her.....
nice trip....ah...."

kahwin in Melbourne? haha, yelah tu. pandainyer...

Guys, hopefully after this, we can catch each other news. I'm happy to see that we can still maintain this relationship, walaupun ada on and offnyer. But we make it through all these years. I'm sorry if, my busy-ness sbbkan I lupa some of other friends. So, hopefully, blog nie as one of my usaha utk rapatkan kwn2 yg dah lama tak dgr cerita. Blh share my journey nie yg penuh 'onak duri' nie. Hehe.

And congrats to Alice, you've got job at last!! I'm so happy to hear that. I always know u can amoi!!

Teringat ms kat UM dulu, hehehe, I la paling liat sekali pergi kelas pagi. Selalunya, si Alice or Doraline lah yg akan call 'Amoi, you msk kelas tak?" Nielah antara muka suka ponteng kelas pagi. Kalu datang mesti ada yg pelik..'Eh, apasal kau ader?" Nakal jugak ms aku nie. And suka mengusik Doraline, dia suka duk depan sekali. Depan tu port Alice, aku dan Doraline, selalunya..

And saper yg kejar anak kucing time kuliah? Haha, aku la orgnyer..sampai tak msk kelas..dgn CT. Hahaha..kelakar...

Miss all my friends..I do.

Comments

Doralin Lee said…
Hey! Chek! Adakah patut hang masukkan post aku kat sini... ada copyright tau... hehehehe! but I appreciate it buddy.

Oh! You masih ada contact CT ke? Yala rindu la kat CT, U dan Alice... bila u balik M'sia nanti kita cuba la buat gathering ya. Keep smiling, keep blogging
ZANAFAHMI said…
seronoknya bila ingat citer2 lama kan? rasa mcm nk masuk balik dlm perut mak!!
btw.....lavender lama lg ke kat luar neg.?

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…