Skip to main content

Tiga Sekawan


Comment: Kali nie comment bagi dululah ya. Alice, u buat i tergelak besar. Of course i ingat Cina tuuu. U tak tau kesudahan yg sadis selepasnya. Hmm, better not to say here. Syyh. Menjaga kepentingan awam. U all nie tetiba buat i teringat balik kat UM-lah. Pasal keliru personaliti tu, hehe, Dr. Jas Laili pun komplen kat i, suka ati jer nak msk tutorial kat mana. Mmg minah confuse. Okay, i let u guys 'kutuk-kutuk' i dulu. pastu my turn! hah..coming soon in my blog. hehe.
_____________________________________________________________________

Okay, nie yg Alice tulis:

Terkejut beruk tengok tiba2 blog anna dan salina jadi riuh rendah macam kena mercun..........oh rupa-rupanya anna dah jumpa blog selene...hehehe

Salina, hope u don't mind sebab kononnya blog u dirahsiakan..dan I pulak yang jadi tukang canang.Rasa macam masa berlalu dengan cepat sekali, dah masuk 10 tahun kita grad kat UM. rindu la kononnya....tapi lepas I kontak selene dan anna, susah betul nak dapat.....ingat dah kahwin lari kat afrika kot..

Anna, I honestly tak ingat sangat yang selene pakai tudung hitam..maybe dia tukar ke tudung pink sebab dilamun cinta kilat kot...pass kilat dah berlalu, hujan dah redah, tukar balik ke warna hitam. teringat kat sorang coursemate i tu, pakai semua hitam juga.

Aha...selene biasa tak masuk kuliah pagi, ada beberapa kerat dia masuk,tapi i tak perasan sebab giliran i pulak tuang kuliah pagi!....mana tahan ho....
Ada sekali tu, kuliah psikologi Dr. .....tak ingat nama la..ala..yang matanya besar dan bulat tu. Selene kata mata dia tu palsu...............isk...tak logik pulak,tapi ada juga kebenarannya. Dr tu, kalau merenung orang, rasa macam kita tengah berbogel...heheheheh....
Back to story, ada sekali tu, Dr psikologi kuliah pagi, mata i dah berat sangat, ingat nak sangkut dengan pencungkil gigi.....u know why? dia tak berhenti-henti bercakap....ingat nak buat penutup.....LASTLY....BLA BLA...LASTLY...BLA BLA....
Bila lastly ye ada ending???

Pas tu selalu lepas kuliah pergi makan sarapan, nasi lemak dan teh my favourite, itulah sebab I gemuk semacam time UM. Bulat macam belon...this ketinggian dan berat mencapai 52KG!
Karang ni i dah kurus balik sebab stress dan makan sayur dan salad...guess what? 45 kg aje...happy nya...slim dan menawan....ahahahaaaa anna pulak, I think masih nice and friendly macam dulu juga, she is very friendly girl tapi very moody sometimes ho.....kalau time tengah exam, rambut dia kusut masai sambil pegang buku.......macam apa ye? Edward scissorshand? hahahahaha


I still remember tutor from UKM tu gelar selene ada personaliti keliru, sebab selalu keliru nak ambil course apa, nak masuk kelas mana...hehehe. Actually, the first moment I saw Selene, I kinda like her.............dengan sikap gelabah puyunya...dan sedikit putih macam cina pulak, tanya2, rupa-rupanya ambil major dan minor yang sama, sama asrama pulak tu!

Oh, lupa satu cerita lucu pasal Salina ni. Disebabkan muka dia yang cute manis dan sedikit ala cina tu, student dari China pun minat kat dia.

Salina : Alice...ada berita buruk..berita buruk (muka pucat, tercungap-cungap dan I ingat
dia nak pengsan dah...)

Alice : Apa dia?

Salina : Ada sorang pelajar China tu, nak berkenalan dengan I,
I cakap I masih single lagi, dah tu, time bersalam,
dia pegang tangan I erat2 sampai tak nak lepas!

Alice : Hahahahaahahahahah...berita baik la tu...........

Anna pula, tak ingat la macam mana kenal dia, sorry ye anna...hahaha kita orang selalu kena marah kat karel library sebab bising sangat......I still remember Mashita, semua lelaki foreigner keliling pinggang...hehehe. Mashita suka beli barang yang ada logo UM, bangga la tu kononnya...
so, I dan Anna berpakat, kononnya kedai koperasi UM keluarkan barang terbaru...

SELUAR DALAM YANG ADA LOGO UM...
si Mashita percaya habis, siap pergi tanya staf kedai tu...pas tu kena gelak..dan balik marah si Anna....kita pakat gelakkan dia.......mana sangka si Mashita punya ketagih nak beli barang logo UM sampai underwear pun nak rembat.....


maybe I yang dulu suka melatah dan garang macam2, but these were 10 years ago....I taklah garang macam dulu, garang ala cili padi aje.....kalau garang sangat sapa nak cari I untuk kaunseling pulak...doh......as long janganlah melampau sampai tindas2 I, if not, memang I takkan
naik darah oh............cepat marah cepat tua.....sebab tu I nak maintain young....


Will keep u all update on my honeymoon moments soon, yeah...

Comments

Alice said…
I ingatlah apa kesudahan dia.
Dia kena sergah oleh ur....okie, better not mention. Rahsia antara kita berdua aje ya.
Doralin Lee said…
Wah!!!! Kung Fu Panda.... Eeeee! Takutnya.... habisla kena tumbuk dan tendang aku dan si Alice dalam blog ni..... hehehehe!!!!!

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…