Posted on Tuesday, November 18, 2008

Tiga Sekawan


Comment: Kali nie comment bagi dululah ya. Alice, u buat i tergelak besar. Of course i ingat Cina tuuu. U tak tau kesudahan yg sadis selepasnya. Hmm, better not to say here. Syyh. Menjaga kepentingan awam. U all nie tetiba buat i teringat balik kat UM-lah. Pasal keliru personaliti tu, hehe, Dr. Jas Laili pun komplen kat i, suka ati jer nak msk tutorial kat mana. Mmg minah confuse. Okay, i let u guys 'kutuk-kutuk' i dulu. pastu my turn! hah..coming soon in my blog. hehe.
_____________________________________________________________________

Okay, nie yg Alice tulis:

Terkejut beruk tengok tiba2 blog anna dan salina jadi riuh rendah macam kena mercun..........oh rupa-rupanya anna dah jumpa blog selene...hehehe

Salina, hope u don't mind sebab kononnya blog u dirahsiakan..dan I pulak yang jadi tukang canang.Rasa macam masa berlalu dengan cepat sekali, dah masuk 10 tahun kita grad kat UM. rindu la kononnya....tapi lepas I kontak selene dan anna, susah betul nak dapat.....ingat dah kahwin lari kat afrika kot..

Anna, I honestly tak ingat sangat yang selene pakai tudung hitam..maybe dia tukar ke tudung pink sebab dilamun cinta kilat kot...pass kilat dah berlalu, hujan dah redah, tukar balik ke warna hitam. teringat kat sorang coursemate i tu, pakai semua hitam juga.

Aha...selene biasa tak masuk kuliah pagi, ada beberapa kerat dia masuk,tapi i tak perasan sebab giliran i pulak tuang kuliah pagi!....mana tahan ho....
Ada sekali tu, kuliah psikologi Dr. .....tak ingat nama la..ala..yang matanya besar dan bulat tu. Selene kata mata dia tu palsu...............isk...tak logik pulak,tapi ada juga kebenarannya. Dr tu, kalau merenung orang, rasa macam kita tengah berbogel...heheheheh....
Back to story, ada sekali tu, Dr psikologi kuliah pagi, mata i dah berat sangat, ingat nak sangkut dengan pencungkil gigi.....u know why? dia tak berhenti-henti bercakap....ingat nak buat penutup.....LASTLY....BLA BLA...LASTLY...BLA BLA....
Bila lastly ye ada ending???

Pas tu selalu lepas kuliah pergi makan sarapan, nasi lemak dan teh my favourite, itulah sebab I gemuk semacam time UM. Bulat macam belon...this ketinggian dan berat mencapai 52KG!
Karang ni i dah kurus balik sebab stress dan makan sayur dan salad...guess what? 45 kg aje...happy nya...slim dan menawan....ahahahaaaa anna pulak, I think masih nice and friendly macam dulu juga, she is very friendly girl tapi very moody sometimes ho.....kalau time tengah exam, rambut dia kusut masai sambil pegang buku.......macam apa ye? Edward scissorshand? hahahahaha


I still remember tutor from UKM tu gelar selene ada personaliti keliru, sebab selalu keliru nak ambil course apa, nak masuk kelas mana...hehehe. Actually, the first moment I saw Selene, I kinda like her.............dengan sikap gelabah puyunya...dan sedikit putih macam cina pulak, tanya2, rupa-rupanya ambil major dan minor yang sama, sama asrama pulak tu!

Oh, lupa satu cerita lucu pasal Salina ni. Disebabkan muka dia yang cute manis dan sedikit ala cina tu, student dari China pun minat kat dia.

Salina : Alice...ada berita buruk..berita buruk (muka pucat, tercungap-cungap dan I ingat
dia nak pengsan dah...)

Alice : Apa dia?

Salina : Ada sorang pelajar China tu, nak berkenalan dengan I,
I cakap I masih single lagi, dah tu, time bersalam,
dia pegang tangan I erat2 sampai tak nak lepas!

Alice : Hahahahaahahahahah...berita baik la tu...........

Anna pula, tak ingat la macam mana kenal dia, sorry ye anna...hahaha kita orang selalu kena marah kat karel library sebab bising sangat......I still remember Mashita, semua lelaki foreigner keliling pinggang...hehehe. Mashita suka beli barang yang ada logo UM, bangga la tu kononnya...
so, I dan Anna berpakat, kononnya kedai koperasi UM keluarkan barang terbaru...

SELUAR DALAM YANG ADA LOGO UM...
si Mashita percaya habis, siap pergi tanya staf kedai tu...pas tu kena gelak..dan balik marah si Anna....kita pakat gelakkan dia.......mana sangka si Mashita punya ketagih nak beli barang logo UM sampai underwear pun nak rembat.....


maybe I yang dulu suka melatah dan garang macam2, but these were 10 years ago....I taklah garang macam dulu, garang ala cili padi aje.....kalau garang sangat sapa nak cari I untuk kaunseling pulak...doh......as long janganlah melampau sampai tindas2 I, if not, memang I takkan
naik darah oh............cepat marah cepat tua.....sebab tu I nak maintain young....


Will keep u all update on my honeymoon moments soon, yeah...
Read More

2 Responses to Tiga Sekawan

  1. Alice
    November 18, 2008 at 8:34 PM
    I ingatlah apa kesudahan dia.
    Dia kena sergah oleh ur....okie, better not mention. Rahsia antara kita berdua aje ya.
  2. Doralin Lee
    November 18, 2008 at 9:09 PM
    Wah!!!! Kung Fu Panda.... Eeeee! Takutnya.... habisla kena tumbuk dan tendang aku dan si Alice dalam blog ni..... hehehehe!!!!!