Posted on Friday, January 08, 2010

Mimpi yang bengong

salah satu keistimewaan sy ialah - sy blh mengambil ms singkat utk tido, baring jer kat bantal, 4-5 minit sy blh dah terlelap. satu lagi berkaitan ialah, setiap malam sy mimpi - mimpi sy spt cerita, ada plot, konflik, dan pengakhiran. kdg2 mimpi sy black and white, tapi selalu HD (high definition with full of colors..ahahaha). sbb tu sy pelik bila one of my friends told me, she never dreams of anything, blank jer. that's for me weird, and maybe dia yg rasa weird dgn sy.

just like tadi, (nie dah kul 6.30 pg), sy elok bermimpi di kpg halaman, sdg bersiap siaga nak msk uni kat msia, kat my state lah, all my family members and i busy packing barang, maklumlah nak berangkat blajar tpt lain kan. dlm mimpi tu arwah ayah pun ada, dia yg nak antar sekali, kami bangun awal coz jarak umah ngan tpt tu at least 5 hours drive..so kami bangun and tolak seawal 4 pagi.

dijadikan citer, tgh packing i terfikir, how come ah? sy blh terima tawaran tu at the first place, sedangkan, i tgh study final year kat melbourne? blajar sini pun tak habis lagi, tup2 nak register jadi student kat tpt lain pulak? how come? pelik..and sy pelik, mcm ne sy blh applied? bila ms sy applied and motif sy applied? i have no answer for that.

family members lain pun mengucapkan slamat tinggal, tapi sy rasa tak seintense sy nak gi melbourne, maklumlah kali nie kat msia jer, tak usahlah beria2 sgt, dlm negara jer. sedang busy nak uploading barang dlm kete, tetiba BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIMMMMMMMMM...

my alarm tones berbunyi, dah kul 5 pagi time melbourne. arrh, selalu mimpi sy ada penghujungnya, tapi sbb alarm clock kacau, maka plot tak dpt disambungkan.

hehehehe..tq korang sudi bc jugak. nielah mimpi sy yg pelbagai2 itu. kdg2 ada adegan mcm the matrix pun ada. heheheheh.

tapi mimpi sy nie kdg2 ada kaitan dgn kejadian yg sy dgr dan alami utk hari tu. mcm skrg nie, busy bukak sekolah, msk universiti, pindah sekolah..jadilah mcm nie..kot..

mimpi anda mcm mana?

more about dreams (some facts) click here

Read More

4 Responses to Mimpi yang bengong

  1. ♥ shiMawar ♥
    January 8, 2010 at 5:02 PM
    hahahaha..gitu plak kak ye..? :)
    kita sma le kak..mudah tido n sng trbwk2 realiti dlm mmpi..
    kdg2 tgh on fon pn bleh trtdo..dasat x dasat tu..huhu..
    klu ckp psl mmpi plak, sy pantang sket..sbb bila sy dok trigt2 ttg sesuatu smsa realiti, kmpem msuk dlm mmpi..kdg2 rsa cam penat sgt2..kan..?
  2. maiyah
    January 8, 2010 at 7:21 PM
    hehe.. mimpi jatuh katil
  3. irdina
    January 19, 2010 at 8:18 AM
    hahahaha...sergupalah kita..letak je kepala terus hanyut..

    anyway i tak selalu mimpi. kdg2 atau jarang2 je. selalu blank je atau maybe i yg tak ingat i mimpi apa kot...and selalunya mimpi jarang clear. agaknya sebab tido tak pakai cermin mata..kwang kwang kwang...
    but ada my other fren told me that her fren pandai control mimpi. bila dia kata nak mimpi something2, so dia akan mimpi pasal tu.. best kan... i nak mimpi balik kg...mimpi masa zaman kecik2.. sure menarik...
  4. Rohit Jain
    March 29, 2011 at 9:48 AM
    Great to see you linking to my blog. Hope you enjoyed. :)
    Keep blogging.