Skip to main content

Susahnya mencari pasangan...

hahaha, fakta menarik, jgn tak baca nie:

seorang genius matematik dari UK telah membuat tesis PhD nya berhubung isu, mengapa ada orang terus single dan belum berpunya? nie penjelasan diberi:

Lelaki yg bernama Backus nie telah membuat analisis matematik bagi mencari jawapan. dia tlh membuat rumusan mgp dlm kes spt dirinya blum berpunya ialah kerana peluang tuk bertemu yg sesuai hanya 1 dlm 285,000 kali saja. dia menggunakan kaedah the Drake Equation yg asalnya digunakan utk menganggar kebarangkalian wujud makhluk asing sbg formula utk mendapatkan jwpn mengapa dia kekal single.

kaedah ini mengambil kira faktor spt jumlah wanita di negara tersebut, wanita lingkungan usia 24-34 thn, yg tinggal di bandar yg sama, yg single, yg memiliki ijazah dan mempunyai daya tarikan fizikal yg sama.

Dgn bilangan 30 milion wanita di UK, hanya 26 orang wanita saja yg benar2 sesuai tuk dirinya. sbg contoh, jika dia keluar ke pub, peluang hanya 0.0000034 percent saja utk bertemu 'the one'. iaitu 1 dlm 285, 000 peluang saja.

moral: ia mungkin fakta menyedihkan kepada sesiapa yg mencari cinta, tapi bagi yg single, anda barangkali blh berkta - its probably not your fault.

ramai jugak yg bagi komen. nie antara komen2 mrk yg buat sy tergelak sorang. ngeh-ngeh-ngeh.

I'm sending an SOS to space for an alien woman no hope here on planet earth. (cepatnyer putus asa)

i guess if you appear before a vast number of people (that you may find attractive) then you increase the odds. eg a musician with a lot of fans that are young and sexy (or whatever you like) and doing lots of gigs then too easy. but if your a maths Phd student then no chance. (susah jgk bila terlalu pandai nieh..against all odd)

Thanks for making my search for love more depressing. (uhhh..it just PhD tesis, u'll find flaws)
Justify Full
means more gay men just like china issue HOORAY FOR THE GAYS, hmmm me like! (iyerk!)

Comments

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…