Posted on Saturday, February 20, 2010

Sims3: Meera dan Suri

Ekekeke, dah takde benda lain ker nak upload?? ahaha. sambungan citer keluarga Orlando. lupa nak ckp last thread, Orlando + Miranda dpt anak kembar pompuan, so bilangan buah dimakan mempengaruhi jumlah anak yg dikandung oleh sims. dan ternyata, makan epal + anggur = 2 anak kembar pompuan. sekurangnya itu yg berlaku dgn sims sy. gambar2 nie meera + suri membesar. bila usia mrk berkembang, akan dptlah notis kata, baby nie akan jadi toddler, beli kek utk meraikan. jadi belilah kek, nanti bila dia tiup maka dia pun membesar dari baby ke toddler.

macam gambar di bawah. termasuk dlm snapshot nie ialah repairman (pompuan ler), paip bath tub rosak jadi kena panggil repairman dtg baiki. automatik, bila nak tiup jer kek, maka org kat dlm rumah tu pun berkumpul dan tepuk2 tangan walupun bukan ahli keluarga mcm maid yg tgh kemas rumah, repairman, tukang kebun.

cuter jer baby nie. kotak colorful tu dia blh pilih samada main dgn toys or main dlm box.

huru hara jugak ada 2 baby sekaligus nieh. ada yg lapar, nak mintak tukar lampin..dll. slalu penyelamat keadaan ialah baby sitter. baru sims blh rehat sikit. mcm dialog simbol tu, menunjukkan keadaan waktu tu. baby kat lantai tu, kelaparan mintak di suap.

kalu nak baby jadi cerdik pandai dan memiliki karakter yg menarik, kena train dia bercakap, berjalan, potty train dll. kalu biarkan ajer, nanti automatik bila dah besar dpt random personaliti (means kita tak blh choose, even dpt karakter yg negatif spt daredevil, insane dll).

nie dari toddler jadi kanak2 pulak.



wacaaaaa..dah jadi kanak2. bila jadi kanak2 automatik gi sekolah, ada keje umah, tak blh malas2, nanti dpt grad rendah dan dpt keje biasa2 ajer.

sekian. terima kasih kerana sabar melayan kegilaan sims3 saya. Read More

2 Responses to Sims3: Meera dan Suri

  1. maiyah
    February 21, 2010 at 3:56 AM
    hr ni tenet loading cam kura2.. x leh nak tgk le huhuu
  2. Cengkih78
    February 21, 2010 at 1:58 PM
    hehe takpe kak, ada masa lagi. gambar nie pun besar jugak size, mesti lambat loading kan..