Skip to main content

Sims3: Meera dan Suri

Ekekeke, dah takde benda lain ker nak upload?? ahaha. sambungan citer keluarga Orlando. lupa nak ckp last thread, Orlando + Miranda dpt anak kembar pompuan, so bilangan buah dimakan mempengaruhi jumlah anak yg dikandung oleh sims. dan ternyata, makan epal + anggur = 2 anak kembar pompuan. sekurangnya itu yg berlaku dgn sims sy. gambar2 nie meera + suri membesar. bila usia mrk berkembang, akan dptlah notis kata, baby nie akan jadi toddler, beli kek utk meraikan. jadi belilah kek, nanti bila dia tiup maka dia pun membesar dari baby ke toddler.

macam gambar di bawah. termasuk dlm snapshot nie ialah repairman (pompuan ler), paip bath tub rosak jadi kena panggil repairman dtg baiki. automatik, bila nak tiup jer kek, maka org kat dlm rumah tu pun berkumpul dan tepuk2 tangan walupun bukan ahli keluarga mcm maid yg tgh kemas rumah, repairman, tukang kebun.

cuter jer baby nie. kotak colorful tu dia blh pilih samada main dgn toys or main dlm box.

huru hara jugak ada 2 baby sekaligus nieh. ada yg lapar, nak mintak tukar lampin..dll. slalu penyelamat keadaan ialah baby sitter. baru sims blh rehat sikit. mcm dialog simbol tu, menunjukkan keadaan waktu tu. baby kat lantai tu, kelaparan mintak di suap.

kalu nak baby jadi cerdik pandai dan memiliki karakter yg menarik, kena train dia bercakap, berjalan, potty train dll. kalu biarkan ajer, nanti automatik bila dah besar dpt random personaliti (means kita tak blh choose, even dpt karakter yg negatif spt daredevil, insane dll).

nie dari toddler jadi kanak2 pulak.



wacaaaaa..dah jadi kanak2. bila jadi kanak2 automatik gi sekolah, ada keje umah, tak blh malas2, nanti dpt grad rendah dan dpt keje biasa2 ajer.

sekian. terima kasih kerana sabar melayan kegilaan sims3 saya.

Comments

maiyah said…
hr ni tenet loading cam kura2.. x leh nak tgk le huhuu
Cengkih78 said…
hehe takpe kak, ada masa lagi. gambar nie pun besar jugak size, mesti lambat loading kan..

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…