Skip to main content

O-week & Masterpieces from Paris

Hari nie start O-week (orientation week) for new students. Meriah, sy pun tumpang sekaki dua. Menariknya, ada tawaran Yes Optus - mobile line (sama mcm celcom, maxis, digi etc) yg sgt2lah best. Sempena minggu orientasi, yes optus offer new plan, yg ditawarkan hanya hari nie, yg takde dlm mana2 plan rate yg lain - they called it INTERNATIONAL CALL 4 LESS. menambah sedap lagi cerita, dah daftar percuma tu, dpt pulak free masa berbual 3 jam 20 minit ke mana2 negara termasuklah Msia. wah, very excitedlah pendek citer. kelakarnya, sdg beratur panjang nak daftar, rupernya sekumpulan budak di kaunter yg sama (dlm 5-6 org) rupernya org Msia jugak. Ramai jugak jumpa org msia hari nie. hari nie hari pendaftaran international students, so byk lah jumpa org kita. sekarang nie pun sy guna turbo plan (international call lebih murah), tapi yg nie lagi murah. rezeki jgn ditolak, beban jgn dicarik, aper lagi, ambiklah. alhamdulillah, 2 incidents pagi nie memurahkan rezeki. syukur.

another interesting story, my supervisor suggests that i should go to canberra for masterpieces from paris. dia ke canberra utk mesyuarat and kebetulan ada exhibition masterpieces from paris - semua lukisan termasyhur ada di canberra skrg. kira mcm peluang keemasanlah nie. jarang2 semua lukisan masterpieces dikumpul di satu tempat dan didtgkan khas dari eropah. nak tunggu gi paris lambat citer. walaupun sy nie tak reti nak menghargai seni, kalu tgk pun tengok tuli2 mcm tu ajer tanpa lebih penghayatan, kesempatan ini agak menarik jugak. tapi canberra tu. my supervisor kata i keje kuat sgt (kalaulah dia tahu apa sy buat dgn sims3 sy tuh!)

tapi sy tukar plan utk melihat classical orchestra sajer - percuma di melbourne dgn sahabat ofis. tak perlu risau tempah tiket ke melbourne and yg penting percuma.

Comments

maiyah said…
sy suka melukis tp x pandai mewarna.. pas xcdent tgn dah gegel x bleh nak lukis cantik lagik huhuu
Cengkih78 said…
blh cuba lagi tu kak, fisioterapi!

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…