Posted on Monday, February 22, 2010

O-week & Masterpieces from Paris

Hari nie start O-week (orientation week) for new students. Meriah, sy pun tumpang sekaki dua. Menariknya, ada tawaran Yes Optus - mobile line (sama mcm celcom, maxis, digi etc) yg sgt2lah best. Sempena minggu orientasi, yes optus offer new plan, yg ditawarkan hanya hari nie, yg takde dlm mana2 plan rate yg lain - they called it INTERNATIONAL CALL 4 LESS. menambah sedap lagi cerita, dah daftar percuma tu, dpt pulak free masa berbual 3 jam 20 minit ke mana2 negara termasuklah Msia. wah, very excitedlah pendek citer. kelakarnya, sdg beratur panjang nak daftar, rupernya sekumpulan budak di kaunter yg sama (dlm 5-6 org) rupernya org Msia jugak. Ramai jugak jumpa org msia hari nie. hari nie hari pendaftaran international students, so byk lah jumpa org kita. sekarang nie pun sy guna turbo plan (international call lebih murah), tapi yg nie lagi murah. rezeki jgn ditolak, beban jgn dicarik, aper lagi, ambiklah. alhamdulillah, 2 incidents pagi nie memurahkan rezeki. syukur.

another interesting story, my supervisor suggests that i should go to canberra for masterpieces from paris. dia ke canberra utk mesyuarat and kebetulan ada exhibition masterpieces from paris - semua lukisan termasyhur ada di canberra skrg. kira mcm peluang keemasanlah nie. jarang2 semua lukisan masterpieces dikumpul di satu tempat dan didtgkan khas dari eropah. nak tunggu gi paris lambat citer. walaupun sy nie tak reti nak menghargai seni, kalu tgk pun tengok tuli2 mcm tu ajer tanpa lebih penghayatan, kesempatan ini agak menarik jugak. tapi canberra tu. my supervisor kata i keje kuat sgt (kalaulah dia tahu apa sy buat dgn sims3 sy tuh!)

tapi sy tukar plan utk melihat classical orchestra sajer - percuma di melbourne dgn sahabat ofis. tak perlu risau tempah tiket ke melbourne and yg penting percuma.
Read More

2 Responses to O-week & Masterpieces from Paris

  1. maiyah
    February 23, 2010 at 1:57 AM
    sy suka melukis tp x pandai mewarna.. pas xcdent tgn dah gegel x bleh nak lukis cantik lagik huhuu
  2. Cengkih78
    February 23, 2010 at 12:10 PM
    blh cuba lagi tu kak, fisioterapi!