Posted on Thursday, February 04, 2010

Kata-kata keramat (U)

Hari nie spt hari2 yg lepas, duk terperap di rumah membuat keje. tak byk berubah rutin, umah, pasar, ofis. itulah dunia ku, (bukan mawi world okay walaupun dia ada jalan2 di melbourne) sejak meniti hari2 dan bulan2 terakhir bergelar mahasitua nie. benarlah ada orang menduga2 dulu, sy akan byk habiskan usia dgn belajar, sejak umur 7 thn sampai LAAAA NIIIIEEE, msh lagi blajar. ayoh. penat? kdg2, tapi dah imun dah. dah tak tau feelings aper lagi dah. tempuh sajalah. 

sejak smlm nak buat ayam paprik dan sayur campur, tapi dek kebusyian nie, tak sempat, nie dah tahap kronok takde benda nak dimakan, barulah sy gi ke dapur dan masak. akhirnya siap jugak. dlm pd tu, jenguk2 live utusan malaysia online perbicaraan anwar-saiful. maka BICARA pun bermula. kelakarnya, tetiba ada 7 perkataan tiba2 jadi STARS overnight. sejak semalam, begitu byk entri begini: 

"mokhtar" DAN "can i f*** you today?" gelak besar saya. sungguh, tengoklah sendiri kat blog, nie favourite words for today and for the next coming days. dan saya bukanlah seorang yg lucah  atau bertujuan melucah, tapi sekadar menyebut  perkataan yang tiba2 menjadi sebutan ramai sejak semalam (sila lihat tanda U, bererti utk bacaan umum dan perkataan tak wajar 1 jer dan tlh dicensored). ada jugak yg membina ayat2 baru menggunakan gabungan perkataan2 nie menjadi spt berikut: 

"can i MOKHTAR you today?' ahahaha. jangan memain, mokhtar itu jadi kata2 keramat sejak semalam kerana ia boleh membuka pintu rumah orang...ahahahaha.

note: home alone until this weekend. better use my time to complete my thesis. nie dah february, time goes by so fast.
Read More

2 Responses to Kata-kata keramat (U)

  1. maiyah
    February 4, 2010 at 11:00 PM
    mokhtar tu nama org ke.. ish.. x bape paham lak
  2. Cengkih78
    February 5, 2010 at 5:42 AM
    ahahaha..baca statement saksi insya allah faham.