Skip to main content

Obsesi baru


Sy mmg sgt sukakan game Sims dari dulu lagi. Semuanya bermula daripada anak saudara yg beria2 nak saya tgk rumah yg dibuatnya dan 'orang-orang' yg dijaganya. bila tgknyer, terus jatuh cinta pandang pertama. terasa kembali semula ke zaman kanak2 dulu. dulu ms kecik2, permainan byk berpandukan imaginasi seorang kanak2 yg tak kenal batasan. pernah aper dulu main kotak mancis and anggap its was like a car or something. mesin jahit mak yg lama, yg ada roda pusing2 tu jadi kereta. hahahaha. and main patung2, main masak2, seronok sgt.

sbb tu bila jumpa jer game sims terus suka. sbb dgnnya mcm2 blh create, blh bina rumah idaman, boleh create org yg nak duduk didalamnya, carikan pekerjaan utknya, even nak pilihkan jodoh utk dia. kita blh jadikan hidup dia bermakna, juga blh buat hidup dia spt 'dalam neraka'. pernah bbrp kali main sims watak yg saya hidupkan mati. kelakarnya malaikat maut dtg bawak handphone buat panggilan 'si polan bin si polan' dah mati. hahahaha. tapi ia tak berakhir disitu coz sims yg mati tu blh jadi hantu tau.
Last time beli sims cetak rompak ajer. kali nie upgrade pulak. kebetulan tgk brochure terbaru J B hi fi kat sini ada jual cd sims pd harga murah. tgk mahal gak, first tu dlm $84. tak puas hati gi satu lagi, kebetulan ada pulak sims 2 double deluxe pd harga $24 siap dgn expansion pack lagi. warh..aper lagi pucuk dicita ulam mendatang. rasa nak tergelak pun ada. dah tua2 nak pencen nie pun main lagi game macam nie? ai, insaf2lah diri ku..
sims 2 jauh lebih baik dari sblmnya sbb lebih banyak choice and mcm2 baju, peralatan rumah, mcm tu gak utk design rumah, janji duit utk watak sims tu ada. skrg nie tgh carik mcm ner nak menipu program nie supaya dpt duit $999999. blh design rumah lawa2. laju jer berkongsi dgn anak saudara pasal sims baru yg lbh lawa dan hebat dari yg pernah kitaorg sama2 main dulu. sempat tgk trailer sims 3 coming soon kat You tube. lagi lawa dan lebih hidup animasinya, mcm citer kartun barbie kat tv pulak. dgrnya ia akan berada di pasaran dlm bulan June 09. belikah aku? ohhh, mungkin beli kot blh bawak balik Msia and main ngan anak2 saudara.


Comments

She^KenZo said…
Thanks for visiting my blog. Yeah, i am a fan of Sims 2. Sims 3 will be lauched smwhere in June!!! tak sabar!! xD xD!!

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…