Posted on Wednesday, April 22, 2009

Obsesi baru


Sy mmg sgt sukakan game Sims dari dulu lagi. Semuanya bermula daripada anak saudara yg beria2 nak saya tgk rumah yg dibuatnya dan 'orang-orang' yg dijaganya. bila tgknyer, terus jatuh cinta pandang pertama. terasa kembali semula ke zaman kanak2 dulu. dulu ms kecik2, permainan byk berpandukan imaginasi seorang kanak2 yg tak kenal batasan. pernah aper dulu main kotak mancis and anggap its was like a car or something. mesin jahit mak yg lama, yg ada roda pusing2 tu jadi kereta. hahahaha. and main patung2, main masak2, seronok sgt.

sbb tu bila jumpa jer game sims terus suka. sbb dgnnya mcm2 blh create, blh bina rumah idaman, boleh create org yg nak duduk didalamnya, carikan pekerjaan utknya, even nak pilihkan jodoh utk dia. kita blh jadikan hidup dia bermakna, juga blh buat hidup dia spt 'dalam neraka'. pernah bbrp kali main sims watak yg saya hidupkan mati. kelakarnya malaikat maut dtg bawak handphone buat panggilan 'si polan bin si polan' dah mati. hahahaha. tapi ia tak berakhir disitu coz sims yg mati tu blh jadi hantu tau.
Last time beli sims cetak rompak ajer. kali nie upgrade pulak. kebetulan tgk brochure terbaru J B hi fi kat sini ada jual cd sims pd harga murah. tgk mahal gak, first tu dlm $84. tak puas hati gi satu lagi, kebetulan ada pulak sims 2 double deluxe pd harga $24 siap dgn expansion pack lagi. warh..aper lagi pucuk dicita ulam mendatang. rasa nak tergelak pun ada. dah tua2 nak pencen nie pun main lagi game macam nie? ai, insaf2lah diri ku..
sims 2 jauh lebih baik dari sblmnya sbb lebih banyak choice and mcm2 baju, peralatan rumah, mcm tu gak utk design rumah, janji duit utk watak sims tu ada. skrg nie tgh carik mcm ner nak menipu program nie supaya dpt duit $999999. blh design rumah lawa2. laju jer berkongsi dgn anak saudara pasal sims baru yg lbh lawa dan hebat dari yg pernah kitaorg sama2 main dulu. sempat tgk trailer sims 3 coming soon kat You tube. lagi lawa dan lebih hidup animasinya, mcm citer kartun barbie kat tv pulak. dgrnya ia akan berada di pasaran dlm bulan June 09. belikah aku? ohhh, mungkin beli kot blh bawak balik Msia and main ngan anak2 saudara.


Read More

One response to Obsesi baru

  1. She^KenZo
    April 23, 2009 at 7:14 PM
    Thanks for visiting my blog. Yeah, i am a fan of Sims 2. Sims 3 will be lauched smwhere in June!!! tak sabar!! xD xD!!