Posted on Tuesday, February 03, 2009

Sepetang bersama Nadal_Federer

I bet most of you here knew that Nadal successfully beat Federal in latest competition in Australia Open. Semangat nak tgk, start kul 7.30 pm. Sblm tu, try resipi kek oren kak zana (hello, where are u?) kak zana pesan 'tempek-kan' gambar kek oren yg dah siap kat blog. so, this is what i did. problem ms nak carik ingredients - sini takde sunquick, atau yg serupa dgnnya. cordial drink byklah, tapi mcm tak sesuai, terlalu cair, lama gak carik. last2 tertengok orange drink dlm bentuk serbuk - sapu ajerlah. janji ada rasa oren. takde la lama nak buat, kejap jer, cuma first batch cup cake tu ada yg 'hangit' sikit sbb leka baca newspaper. teksturnyer okay, tp i rasa pakai sunquick lagi sedap kot..

And mlm tu (2 hari lalu) i pun tgklah final Australia Open - Nadal vs Federer. Seronok tgk diorg main. First set nampak Fed nervous, Nadal menang set 1. Msk set 2, tgk lagi tapi dah mamai-mamai. Msk set 3, dah mimpi atas katil..(spt selalu, dah off time tu). Main 5 set, 4 jam lebih. Pagi tu awal2 bukak internet, nak tahu result. Sbb tak favour sesiapa, takdelah rasa aper2 sgt, cuma terharu Fed nangis. He really wants to win this game. Tapi bukan rezeki kot. Sbb tu dia frust sgt.

Jgnlah nangis..sebak tgk.. i know, u still among the greatest tennis player. just dont give up. bak kata serena william (juara australia open kategori wanita) - "if you really put your mind into it, you can achieve anything." cayok!!

kata Nadal pulak - "The rankings show I was the best player in the last year. That's the truth. But I am not the best player, ok." - sangat merendah diri, i like it :-) Read More

One response to Sepetang bersama Nadal_Federer

  1. ~~zAnAfAhMi~~
    February 3, 2009 at 3:37 PM
    siap jugak kek tu ye.....
    takde oren, blasah je guna apa2 yg ada kt uma. tahniah.....

    yg tenis tu, suami akak pun tgk tp akak bosan la....lama sgt.