Posted on Thursday, February 19, 2009

Al kisah hari nie..

Setelah 4 hari tak keluar rumah, akhirnya, keluarlah hari nie utk membeli barang dapur yg dah kehabisan, jugak membayar sewa rumah, jugak check surat2 kat pigeon hole dan menyedut udara segar. hari nie ms nak keluar rumah, misplaced pulak tiket bus, dah lah sebulan punyer tiket, seratus lbh. 3o minit jugak carik dpt jugak akhirnya jumpa, legaaaa...

lauk semalam msh ada lagi, so habiskan, cuma hari nie, buat Greek salad! kalu beli greek salad kat uni kitaorg, satu tupperware $6, Nandos, $9. So, belilah ingredients sendiri, see, siap ada lebih2 lagi, blh 3 kali mkn. i simpan dlm 2 tupperware, yg dlm mangkuk nie, mkn jap lagi, skrg ada dlm peti ais, bagi sejuk sikit. lebih sedap kalu ada grill breast chicken dimasukkan bersama. dressingnyer - greek dressing salad, blh dpt kat market. very healthy i believe..senang jer nak sediakan.

  • sayur-sayuran hijau (yg biasa digunakan utk buat salad, jgn msk yg bukan2 pulak eg pucuk paku, daun keladi, daun kari..nanti jadik lain)
  • tomato - tomato cherry is the best, kalu tak, pakai aper yg ada pun okay
  • olives - i dptkan yg dlm botol. tak semestinya yg segar
  • timun
  • fetta cheese (nie penting) kalu tak der fetta cheese dia akan jadi salad lain.
  • greek salad dressing - carik kat market - carrefour/giant/etc
Simpan separuhnya dlm peti ais :-P (sorry guys, mcm blog resipi pulak).

and gambar kat bwh nie keropok rumpai laut. antara keropok kegemaran. last time ms kat Msia nampak kat farmasi guardian. produk dari singapore and halal. i suka perisa cili pedas, tapi takde, hmm takpelah, try yg nie pulak.


Ms gi market hari nie jumpa ramai betul org Msia. kat student village jumpa student baru nama Sam, budak engineering, kat halal butcher, jumpa Maria. Sam baru sampai 3 minggu lepas, and Maria dah duduk Melbourne 7 thn. Sam ada kat kaunter ofis, dia tengok ajer, mcm nak ckp sesuatu jer, last2 dia pun tanya..'Are u malay?' hmmm.. Read More

0 Responses to Al kisah hari nie..