Posted on Wednesday, February 04, 2009

tik-tok-tik-tok


Justify Fulltime and tide no wait for men - how true it is.

FEBRUARY - adalah bulan yg hectic dlm diari seorang pelajar di Aus. Time nie semester bukak, and time nielah ramai pelajar2 PhD baru dari Msia dtg. and kami2 so called 'senior' nie kena give a helpful hand pada yg baru menjejakkan kaki ke sini and jadi tourist guide jugak penunjuk jalan. despite our busy-ness, kebajikan org yg baru dtg kena jugak diambil kira.

time nie ramailah yg dtg belajar dgn bawa family sekali or dtg single. so kena bantu membantu. sementara nak carik rumah, ada yg settle down kat umah member dulu seminggu dua sampai dpt umah. so, kesediaan membantu itu jadi mcm kemestian. sbb pusingan rodanya macam tulah. dulu org bantu u, skrg u kena bantu org, saling memudahkan.

keluh seorang kawan - susah rupernya nak settle kat negara org nie. hahaha, tau takpe. tapi ia juga pengalaman berguna. menguatkan jiwa dan ketabahan hati. dulu balik sbb mentally tak prepared katanya, now, dia dah prepared, mentally, physically, which is good. otherwise, ada yg balik tak bagi tau, byk berlaku.

tak sangka, akhirnya bergelar senior jugak. itu menunjukkan cepatnya waktu berlalu. nie dah february, and this is my final year. gosh!! time nielah tertanya2 dlm diri, 'adakah waktu dipergunakan seoptima yg mungkin?' masa - pada saat2 begini - memang nilainya lebih dari emas.
Bila tgk segala kerja-kerja yg perlu disiapkan, harus disiapkan, wajib disiapkan..oh byknyer (boleh nervous breakdown dibuatnya)

fokus-fokus! selagi tak habis phd, no honeymoon time.

waktu berjalan - tik-tok-tik-tok

Read More

0 Responses to tik-tok-tik-tok