Skip to main content

Suhu, Nadal & Federer

Thank God, 3 hari yg amat panas dan luar biasa di Melbourne dah pun berlalu. Mmg Melbourne pecah rekod mengalami cuaca panas 3 hari berturut2 atas 43 c. Kerana cuaca melampau nie jugak, ada byk bushfires di Victoria, blackout sbb power demand tinggi and trains byk yg cancel sbb landasan bermasalah. Mmg meletihkan 3 hari yg lepas dan amat tidak selesa. Hari nie, suhu turun sedikit. As long as not 40 c above. Kalau 40 c dan ke atas mmg jadi pening and heat stress. Pagi nie suhu 26 c. More or less mcm Msia, which is good enough. Starting this week, suhu akan turun sikit demi sedikit. Sbb ramai yg tension trains cancel, smlm kami semua dpt naik bus, trains, trams percuma mana2 zon sepanjang hari. Hari tu, dpt aiskrim percuma. Bestnyer. Nak pujuk hati penumpang punya pasal.

Sbb cuaca elok, its mean i dont have to hide anywhere anymore. i can stay at home and doing my work. 3 hari lepas asyik melarikan diri, penat nak mengangkut my laptop and all those books,files. so i blh settle down hari nie di rumah aje. almaklumlah, ada heater besar gedabak kat umah nie, tapi aircon takdak..

Another good news -- Nadal and Federer akan berlawan di final Melbourne tournament. Bestnyer!! Semalam, tak larat nak tunggu Nadal berlawan dgn Fernando Verdasco. Pecah rekod smlm, main 5 jam 14 minit. Start 7.30 pm..brp kali ulang alik dpn tv, tak habis2, last2, okaylah, pagi esoklah tgk results. Rupernyer..awal pagi nie baru habis..dahsyat-dahsyat.

Ahad nie Federer jumpa Nadal..mesti tengok. Harapnya, bukan straight set, baru seronok dan terhibur nak menonton. Federer or Nadal? Takde kesukaan, just suka tgk diorg main. saper2 menang, okay ajer.

Comments

alyong said…
Hello,

This year i celebrating CNY in the water world. From the first day until today, hari-hari banjir. today is the worst. Banjir sampai membasahi pintu rumah i. Anyway, tonight i going to take bus to Miri and then taking flight to Lawas tomorrow morning.
Want to know my personality test result? Guess first then i will tell you next time.
Good day.
Cengkih78 said…
Hi Yong,

Couldnt believe that we are under the same star, both are LEO!! good!! i tried ur blog, but its nothing. update ur blog if u have time, will u? and of course i really want to know ur personality description and i will confirm whether it is true or not :)

i dont know what to gues..i need to read ur Leo star first lah. hahaha

i'm eager..

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…