Skip to main content

Panas-panas!

Hari nie panas sungguh!! 37 celcius..esok jangkanya 40!!!! Semalam 15 celcius..sekejap panas sekejap sejuk..saat mcm nielah begitu mengidamkan 'airconditioner'. Ikutkan hati nak jer beli yg mudah alih tu. tapi mengenangkan dah tak lama study and most of the time heater lebih diguna berbanding aircon, sabar ajerlah. Tapi who knows..kalu susah sangat sampai ganggu kosentrasi nak study kat umah, angkut jer satu..blh jugak bawak balik Msia nanti..hmm..mcm best jugak idea tu..hehe

Masa nie lah terkenang2 waterfall..bestnyer dpt mandi..

And hujan..lama betul dah tak main hujan. Last main hujan ms kat UM, time tu ujan lebat yg amat..me, my housemate and sorang lagi member main hujan belakang blok..lepas jer mandi kelaparan semua..tu time giler2 dulu..

Esok tak tahu nak buat aper. Masa kat bank hari nie, staff tu tanya apa nak buat esok sbb cuaca dijangka even worst than today..ckp kat dia, duduk shopping mall sbb ada aircon. Dia kata, tpt lepak best time panas esok ialah duduk frozen foods area kat supermarket. Okay jugak.

Yang pasti, berendam best nie. Lagipun bath tub pun jarang pakai, baru 2 kali berendam...blhlah cuba..

Comments

~~zAnAfAhMi~~ said…
bukan sana je pns, kat sabah ni drp akak smpai hujung dis dulu, panas giler.....dah la itam kulit ku yg comel ni.....

tp skrg ni musim ujan la pulak....
apa2 pun kita tetap bersyukur dgn apa yg Allah kurniakan, tak mcm di Gaza.
Doralin Lee said…
Welcome back Selene, good to hear from you again.Really missed u buddy.
Alice said…
I miss ur writing too.....aiya..sibuk giler ngan kerja.....!!!!

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…