Skip to main content

Sarawak vs Semenanjung





Ntah saper yg buat, tapi memang kelakar..
Beza bhs Swk dan Semenanjung..lebih kurang sebutan tapi maksud berbeza. Bila dibuat ayat2 mcm nie jadi kelakarnyer..hahaha..mmg creative

1) Berikut adalah senarai peserta yang akan berekot dalam acara larian amal.

2) Api yang marak akan menyebabkan marak penggunaan kayu api.

3) Mereka melemparkan cebisan kerak nasi ke arah sekumpulan kerak.

4) Walaupun ditetak beberapa kali dengan parang namun dia masih mampu tetak.

5) Impiannya untuk menjual ikan kering itu hancur-lebur setelah semua ikan yang dijemurnya lebur terkena hujan lebat.

6) Suasana tepi pantai yang nyaman membuatkan makanan terasa lebih nyaman.

7) Melihatkan pelawak yang tidak kelakar itu menyebabkan penonton berkelakar sesama sendiri.

8. Orang ramai berpusu-pusu untuk membeli ikan pusuk.

9. Kerana banyaknya pakaian yang dibuat dari ampaian membuatkannya semput keletihan.

10. Oleh kerana berasa dirinya lawa membuatkan sikapnya lawa.

11. Dia masih tidak tahu sini tempatnya walaupun sudah berkali-kali diberitahu bahawa kita akan berjumpa di sini.

12. Kali terakhir aku tangga, dia duduk di tangga.

13. Kanak-kanak berumur bawah 12 tahun akan dihadiahkan sebiji belon setiap kali mereka menaiki belon.

14. Keadaan muka bumi yang agak lembut menyebabkan perjalanan mereka menjadi agak lembot.

15. Rahsia ini jangan dipadah dengan orang lain kerana ianya boleh membawa padah kepada kita.

16. Sebarang maklumat berkaitan rancangan ini mesti dibuat dengan teliti, jangan sebarang.

17. Perutnya rasa berbual selepas berbual panjang sambil minum arak dengan teman-temannya di kedai itu.

18. Kesemua crew RTM yang membuat liputan di puncak Gunung Everest dikhuatiri mati keruk kerana kesejukan.

19. "Pergilah abas Pakcik Abas kat hospital tu" katanya pada anak-anaknya.

20. Terdapat banyak tapak mangkuk dibuang di tapak pelupusan itu.

21. Sik banyak kemudahan awam disediakan di daerah Sik, Kedah.

22. Beliang hatinya melihatkan mukanya penuh berliang roma.

23. Dengan adanya undang-undang baru ini, diharapkan nasib penternak undang di negara ini akan lebih terbela.

14. Setelah kepak terbang seharian, burung itu hinggap sebentar merehatkan kepaknya.

25. Semua ayam yang dibiaknya masih terlalu biak untuk disembelih.

Comments

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…