Posted on Sunday, November 25, 2012

projek komuniti anak yatim amal bakti

Salam..agak kesenyapan bbrp hari nih. Hah..bukan pelik pun..saya pernah jer senyap dlm blog ni bbrp bulan hingga ader ygcsabgka saya dh "bersara" terus lah. Kekadang mood takder nak menulus..kekadang busy..kekadang sajer2 malas..hah!

Minggu ni mmg super busy..ngan conference child protection di berjaya time square kl 3 hari berturut2! Bagi yg kenal saya akan tau betapa tak hinginnyer saya ngan kl..kalu bukan darurat mcm minggu ni jgn harep saya sajer2 nak menempekkan muka ni kat kl. And yes..ini kali pertama saya menjejaki kaki ke lot 10..times square n bukit bintang..jakun jugakler saya dibuatnyer...macam rusa masuk kampung..habis saya sondol dengan nerbesnyer..!

Ntahler..super mega shopping mall ni saya tak tergoda pun..dah berapa byk yg baru2 bukak..saya punyer feel ialah - ader aku kisah?? So jadilah saya regular customer di tempat2 spt alamanda..warta..metro kajang..sadis jer bunyiknyer kan..hahaha..saper member kaki shopping mesti bohsan ngan saya..yer silakan.

Jumaat pulak penuh appointments sehari suntuk..maklum dh ilang 3 hari bykler org mencariknyer..students..dll. Even weekend ni pun..saat saya tulis ni..ader aktiviti students saya sedang berlangsung di rumah anak yatim seksyen 7 bangi. Semalam sy spent hours jgk monitor aktiviti diaorg..hari ni ader lagi..

Aish..terpanjang plak dh intro!

Mula2 hampir x jadik sbb kami x dapat budget but alhamdulillah..berkat usaha pelajar2 sendiri yg gigih mencari tajaan..maka kami dpt cover cost projek kami. Well to b honest..saya kagum dgn darjah independent mrk menguruskan segalanyer. Sy busy minggu ni n diaorg uruskan segalanyer...saya hanya dipanggil utk sign dokumen sajer..n sehari sblm aktiviti utk go through modul diaorg. Marbeles kan students sayer?

Layan bbrp keping gambar saya sempat snap..budak2 ni hiperaktif okay n meroyan jgkler students2 sy nak melayan diaorg..rasakan! Hahaha.

Published with Blogger-droid v2.0.8
Read More

0 Responses to projek komuniti anak yatim amal bakti