Skip to main content

projek komuniti anak yatim amal bakti

Salam..agak kesenyapan bbrp hari nih. Hah..bukan pelik pun..saya pernah jer senyap dlm blog ni bbrp bulan hingga ader ygcsabgka saya dh "bersara" terus lah. Kekadang mood takder nak menulus..kekadang busy..kekadang sajer2 malas..hah!

Minggu ni mmg super busy..ngan conference child protection di berjaya time square kl 3 hari berturut2! Bagi yg kenal saya akan tau betapa tak hinginnyer saya ngan kl..kalu bukan darurat mcm minggu ni jgn harep saya sajer2 nak menempekkan muka ni kat kl. And yes..ini kali pertama saya menjejaki kaki ke lot 10..times square n bukit bintang..jakun jugakler saya dibuatnyer...macam rusa masuk kampung..habis saya sondol dengan nerbesnyer..!

Ntahler..super mega shopping mall ni saya tak tergoda pun..dah berapa byk yg baru2 bukak..saya punyer feel ialah - ader aku kisah?? So jadilah saya regular customer di tempat2 spt alamanda..warta..metro kajang..sadis jer bunyiknyer kan..hahaha..saper member kaki shopping mesti bohsan ngan saya..yer silakan.

Jumaat pulak penuh appointments sehari suntuk..maklum dh ilang 3 hari bykler org mencariknyer..students..dll. Even weekend ni pun..saat saya tulis ni..ader aktiviti students saya sedang berlangsung di rumah anak yatim seksyen 7 bangi. Semalam sy spent hours jgk monitor aktiviti diaorg..hari ni ader lagi..

Aish..terpanjang plak dh intro!

Mula2 hampir x jadik sbb kami x dapat budget but alhamdulillah..berkat usaha pelajar2 sendiri yg gigih mencari tajaan..maka kami dpt cover cost projek kami. Well to b honest..saya kagum dgn darjah independent mrk menguruskan segalanyer. Sy busy minggu ni n diaorg uruskan segalanyer...saya hanya dipanggil utk sign dokumen sajer..n sehari sblm aktiviti utk go through modul diaorg. Marbeles kan students sayer?

Layan bbrp keping gambar saya sempat snap..budak2 ni hiperaktif okay n meroyan jgkler students2 sy nak melayan diaorg..rasakan! Hahaha.

Published with Blogger-droid v2.0.8

Comments

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…