Posted on Friday, November 09, 2012

skinfood rice mask + watermelon

Hi all..

Buat aper tuh? Masih kt ofis keje? Hehe. Saya dah kat rumah. Wahaha. TAPI SAYA TAK CURI TULANG YER. Balik awal sebab jam 6 ni nak bertolak bawak students master g outreach homeless. Rombongan kedua. Ya allah..permudahkanlah urusan dan keselamatan kami dan janganlah ujan lebat@banjir sebab saya ni jalan kl memang fail. Takut2 nanti jalan banjir saya tak tau lari mana. Insya allah amin.

Sambil2 menyambung report research ni sblm bersiap pergi ptg karang..saya ambik kesempatan membuat sesi mencantikkan diri. Haha. Pompuan katakan.

Okay kali ni nak review skinfood products pulak. Saya suka segala jenis skinfood punyer mask..yang wash off or mask sheet. Saya dah pernah pakai ginseng mask. Puas hati. Hasil mmg bukan segera tapi ginseng tu menjadikan kulit lebih cantik dan lembut gitew.

Salah satu produk bestseller mask skinfood ialah rice mask wash off. Ni paling byk dapat reviews positif n memang hot. Saya first beli hari tu pakai hari2 dan kesannya...

Kesannya ialah...

Jerawat sebijik! Haaa..marbeless tak? Kweng2. Saper suruh pakai hari2. Dah instruction kater 2-3 kalu seminggu pastu bedal hari2 memanglah terlebih sudah. Kat dahi pulak tuh. Huhu...

Tapi apart from that..memang kulit cerah..lembab n lembut. Bagi yg kulit berminyak tak payahlah pakai terlalu kerap..2-3 kali seminggu cukuplah. Yang terbaik adalah bersederhana. Tul tak? Dlm hidup ini kalu berlebih berkurang selalu ader masalah. Sebaik2nya yg balance.

Watermelon face sheet ni first time nk cuba. Hopefully okay. Pilih ni sbb jarang dengar watermelon mask..mesti delicious yummy yummy!

Okay! Nak tempek mask kt muka dulu. Jumpa lagi.

Published with Blogger-droid v2.0.8
Read More

One response to skinfood rice mask + watermelon

  1. Amanda Musa
    January 30, 2013 at 2:44 PM
    Hai sis, still pakai skin food ke? nak sy tolong belikan?sebab insyllh nk pergi korea.So will be interesting kalau ada orang pesan belikan skin food. :)
    boleh email kat saya kalau nk. thefunnjoy@gmail.com
    http://thefunnjoy.blogspot.com