Skip to main content

skinfood rice mask + watermelon

Hi all..

Buat aper tuh? Masih kt ofis keje? Hehe. Saya dah kat rumah. Wahaha. TAPI SAYA TAK CURI TULANG YER. Balik awal sebab jam 6 ni nak bertolak bawak students master g outreach homeless. Rombongan kedua. Ya allah..permudahkanlah urusan dan keselamatan kami dan janganlah ujan lebat@banjir sebab saya ni jalan kl memang fail. Takut2 nanti jalan banjir saya tak tau lari mana. Insya allah amin.

Sambil2 menyambung report research ni sblm bersiap pergi ptg karang..saya ambik kesempatan membuat sesi mencantikkan diri. Haha. Pompuan katakan.

Okay kali ni nak review skinfood products pulak. Saya suka segala jenis skinfood punyer mask..yang wash off or mask sheet. Saya dah pernah pakai ginseng mask. Puas hati. Hasil mmg bukan segera tapi ginseng tu menjadikan kulit lebih cantik dan lembut gitew.

Salah satu produk bestseller mask skinfood ialah rice mask wash off. Ni paling byk dapat reviews positif n memang hot. Saya first beli hari tu pakai hari2 dan kesannya...

Kesannya ialah...

Jerawat sebijik! Haaa..marbeless tak? Kweng2. Saper suruh pakai hari2. Dah instruction kater 2-3 kalu seminggu pastu bedal hari2 memanglah terlebih sudah. Kat dahi pulak tuh. Huhu...

Tapi apart from that..memang kulit cerah..lembab n lembut. Bagi yg kulit berminyak tak payahlah pakai terlalu kerap..2-3 kali seminggu cukuplah. Yang terbaik adalah bersederhana. Tul tak? Dlm hidup ini kalu berlebih berkurang selalu ader masalah. Sebaik2nya yg balance.

Watermelon face sheet ni first time nk cuba. Hopefully okay. Pilih ni sbb jarang dengar watermelon mask..mesti delicious yummy yummy!

Okay! Nak tempek mask kt muka dulu. Jumpa lagi.

Published with Blogger-droid v2.0.8

Comments

Amanda Musa said…
Hai sis, still pakai skin food ke? nak sy tolong belikan?sebab insyllh nk pergi korea.So will be interesting kalau ada orang pesan belikan skin food. :)
boleh email kat saya kalau nk. thefunnjoy@gmail.com
http://thefunnjoy.blogspot.com

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…