Skip to main content

Membuat onar di supermarket

Happy weekend all!!  buat aper you all hari ni? Jln2? Tgk movie? Bersantaian?? Aperpun pastikan awesome.

Mesti ader yg pelik dgn title tu kan. Hua3 ader citer menarik sebalik title tu. Huhu. Semalam ptg on d way balik rumah dr ofis singgahler econsave untuk beli barang dapur basah. Seperti biasa biler kiter nak beli barang..perkara pertama kita buat ialah carik bakul atau troli..tul tak?? Semalam troli jer yg ader so pakai jerlah. Belilah bahan2 nak buat chicken stew untuk dinner malam karang. Troli tu kan besar so saya tinggalkan sekejap dan pusing2 cari brg. Sempatlah saya menyumbat beberapa barang dapur yg saya beli dan pusing section lain..

Bila dah settle naklah bayarkan..so saya pergilah kaunter tunggu giliran. Dengan normalnya saya berjalan ke kaunter sambil menyorong troli..biler time saya..saya pun letaklah satu2 barang kat kaunter.

Tiba-tiba..!

"eh..biler pulak aku beli cili banyak bebenor???" sambil muka confused.

"eh..eh..eh..eh..apersal barang ni tercampur?? Maner roti aku beli tadi?" wajah musykil lagi.

Then baru ku sedari aku telah mencilok troli org lain tanpa niat. U turn balik dari kaunter dan kepeningan nak mencarik owner..and troli sendiri yg hilang.

Last2 jumpa troli sendiri. Tak tau nak buat aper dgn troli orang sy ciluk saya letakkan berhampiran kaunter..sbb saya sendiri x pasti last port troli tu. On d way carik troli sendiri saya tertengok 2 mamat menggaru2 kepala mencarik troli mereka. Saya dengar dialog mereka yang kepelikan maner pergi troli barang mereka beli.

Hahaha..memang kelakar..saya dah cukup malu terambik troli org..tak tercakap..tapi saya yakin mereka akan jumpa troli mereka sbb saya letak di spot yg mudah dilihat. And masa nk byr..mamat berdua tu dh jumpa balik troli mereka. Saya yg kat kaunter tak dapat tahan gelak. Aduilah.

Actually..insiden ini bukan yg pertama..mmg agak selalu berlaku. Saya terambik troli org lain. Tak perasan sampai owner troli tegur kata saya terambik troli dier. Hmmm..aper daakan..

Even kt melbourne dlu pun..kdg2 sy terbawak balik barang orang..terhilang barang sendiri. Dah bayar buah2 tpi terlupa ambik.

Aish..nyanyuk ka??

Published with Blogger-droid v2.0.8

Comments

Alice said…
aiyo...what is happening to you? personaliti confuse tak hilang lagi rupanye.....hehehehe
Cengkih78 said…
Alice..always confused..forever n ever
Cengkih78 said…
Alice..always confused..forever n ever

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…