Posted on Monday, December 10, 2012

Saya suka Bangi kerana...

Aloh..tetiba ku terasa sentimental ngan bandar secoet bernama Bangi nih.

Dulu saya terasa hidup dlm buangan duk di bangi ni. Aper yg ader??? Cuber citer ckit??? Amaak!! Yeeileeek!! Dahler sunyi..gelap..itu 8 tahun dlu..mula2 duduk bangi..shopping mall?? Hok aloh..nitis airmata g warta n pkns..maklum time tu terbiasa bermain2 di megamall!

Mungkin muda jgk time tuh..jiwa enjoy tu masih ader dlm diri..anak muda dengan shopping mall..cinema..bowling arena..happening footcourt tidak dapat dipisahkan. Boleh jadi cacing kepanasanlah bagi yg biasa hidup happening di kl tu.

Now..alhamdulillah. Aku terasa rahmat n syukur jadi sebahagian dari warga bangi. Sentimental jiwaku ini dtg bukan sbb ujan sejuk n syahdu..tapi on my wy back dari kerja aku baru menyedari sesuatu...

Sejak 8 tahun lalu..saya melihat banners2 dan posters ilmu sentiasa rancak di bangi ini.  Surau2nya sama laju dengan pelbagai majlis ilmu..waktu cuti sekolah penuh dengan program2 pembangunan diri anak2 muda..pendek kata meriah dengan majlis ilmu. Itu belum masuk lagi ukm sendiri yg penuh dengan pelbagai aktiviti ilmu dan kemasyarakatan. Ntah kenapa tiba2 saya terasa rahmatnya duduk di bangi ini. Aktiviti mengajak kebaikan begitu banyak..terpulang kepada kiter nak tak nak jer lagi...

Moga bangi akan kekal menjadi bandar ilmu dgn sinar islam yg subur di sini. Di sini juga tempat tinggal tokoh2 masyarakat disegani spt fadhilah kamsah dan harun din..

Biarlah tak happening macam kl pun..dgn club2 dan shopping mall tinggi melangit. Saya sendiri pun dah janggal rasanya bila ke kl. Kl bukan dunia dan jiwa saya. Alhamdulillah di takdirkan kerja dan bermastautin di sini.

Moga bangi selamanya meriah dgn majlis ilmu

Note: gambar sekadar hiasan. Takder kaitan.

Published with Blogger-droid v2.0.8
Read More

0 Responses to Saya suka Bangi kerana...