Posted on Thursday, August 20, 2009

Mass H1N1 vaccinations

Sebagai langkah pencegahan, kerajaan Australia dikhabarkan akan memberi suntikan vaksin kpd semua rakyatnya (tak tau kot2 termasuk students overseas yg study kat Aussie nie). tapi pd peringkat permulaan, bermula bbrp minggu lagi, first people yg akan diberi prioriti ialah ibu2 mengandung, individu menghidap penyakit kronik dan lain2 yg berisiko. entah berapalah kos kena keluar utk melaksanakan plan nie. kalu diluluskan, Australia akan membeli sejumlah 21 billions dos vaksin tersebut.

sy fikir ini antara langkah pencegahan yg baik dan blh dilaksanakan sekiranya langkah2 pencegahan sebelum ini kurang berkesan. kerajaan mungkin blh laksanakan langkah yg sama. darurat tu hanya bila terlalu terdesak saja.

note: i suka letak gambar, tapi blogspot nie problem kebelakangan nie, tak blh upload, hanya basic function jer yg okay, yg lain2 takder. frustrated jgklah. besok ada gathering bbrp students Malaysia Vic Uni kat Footscray Campus, just tuk gathering. lagipun mengambil peluang bersempena lusanya start puasa. insya allah ada gambar makan2 akan uplaod. msg2 kena bwk potluck, i mungkin buat pai sardin berkeju and krim karamel. ingat nak buat Msian foods tapi sbb kena angkut potluck tu guna public transport, kena carik resipi yg simple ajerlah.

selamat berpuasa semua. dah 3 thn sy puasa di sini. okaylah, alah bisa tegal biasa, tapi sy pastinya msh rindukan suasana bulan ramadhan di malaysia. pergi masjid tarawih ramai2 itulah paling best sekali. 3 thn dah tak dpt melakukannya..sedih. insya allah thn dpn mudah2an dpt. Read More

0 Responses to Mass H1N1 vaccinations