Posted on Wednesday, June 10, 2009

Frosty week

Minggu nie sejuk. Salji pun dah start turun di satu dua tempat. Malam nie dijangka -1 celcius. takdelah sesejuk UK or Russia, tapi still 'bloody cold'. Teringat ngan citer my housemate, jumpa seorang budak PhD dari Msia. Dia tanya, sajer berbasi basa - dah start proposal ker? dia kata tak larat nak buat sebab sejuk sgt. kami gelak mendengarnya. sbb, panas 4 bulan jer, 8 bulan lagi mmg sentiasa sejuk. kalu sejuk itu sbb tak blh buat keje..hmmm..4 bulan jer lah nak siapkan semua..hahaha..mcm2. cabaran tu..mcm2 ada.

minggu nie agak panas di Aus, isu pelajar India dibelasah, nampaknya keadaan masih tegang. Bermula di Melbourne, berjangkit ke Sydney and terbaru berlaku di St Albans, station tpt sy selalu tunggu train ms msh di kampus St Albans dulu. ntahlah, sy rasa kalu pelajar2 terlibat nie (tak nak sebut negara sensitif) bertenang dan tak buat kecoh, boleh ajer selesai. mslhnya mrk bertindak balas scr agresif juga and membawa bersama 'rombongan mak cik kiah'. tu yg melarat2. hopefully, takderlah terjangkit ngan International students lain mcm kami nie.


Read More

0 Responses to Frosty week