Posted on Sunday, June 28, 2009

Transformers: revenge of the fallen


Baru selesai menonton transformers: revenge of the fallen. Not bad. penuh aksi berlawan dan suspen. Sesiapa yg selalu menonton filem arahan Micheal Bay, pasti boleh agak corak filem2 dia yg semua jenis aksi penuh tangkas dan cepat. first transformers released in 2007. setelah 2 thn, ni sequel terbaru transformers.

aksi berlawan kali nie rasanya lebih banyak. spt selalu filem sequel, ending yg tak complete. Deception pd saat akhir berundur dari bumi setelah merasakan pertempuran mereka utk menawan dunia ditentang habis2an oleh transformers, autobots yg tlh berkerjasama sekian lama dgn manusia utk melindungi bumi. sy menjangkakan, akan ada sequel akan dtg. kalu 2 thn lagi..hmm, gayanya sy akan menghabiskan sequel ini di Malaysia pulak.

nielah first time tgk movie kat highpoint org beratur nak tgk filem. nampaknya panggung pun penuh gara2 filem transformers. hot seat semua org dah booking. dpt duduk tepi ajer, tapi okaylah dari dpt seat dpn sekali. boleh teleng leher walaupun tak makan leher ayam. pada yg berminat filem aksi dan futuristik, citer nie seronok utk dilihat. tapi dinasihatkan, utk mengelak kekeliruan, sila lihat sequel first dulu bagi mengelakkan confused and blur ngan jalan cerita. kalu malas nak tgk, sila baca ttg latarbelakang cerita transformers first dulu.

website rasmi transformers pun very interactive. utk lebih lanjut sila ke

www.transformersmovie.com


Read More

One response to Transformers: revenge of the fallen

  1. Alice
    July 1, 2009 at 10:09 PM
    dah tengok dah...like the humour part. small robot pengkhianat tu, sempat 'sodomise' that girl's leg. haha. I dont' like how bumble bee was treated, unfair....