Posted on Sunday, March 14, 2010

Beautiful rain

Seminggu lalu, selalu sajer hujan di Melbourne, termasuk hujan batu. Ini bukanlah sesuatu yg luar biasa kerana setiap tahun berlaku, terutamanya ketika musim bertukar. Summer dah berakhir, autumn menjelma, kemudian, musim sejuk, spring, dan summer balik. Satu malam, minggu lepas, sedang lena tidur, antara tengah malam ke pagi,  hujan turun dgn selebat2nya. Di melbourne jarang hujan turun dgn selebat2nya. JARANG. so sy separuh terjaga sbb bunyi hujan tu sungguh lebat, di pagi hari yg hening dan sunyi. Sy yg masih berselimut  tido enak di katil pun blh separuh terjaga. Ntah kenapa, tindakan reflek kot, sy boleh tersenyum di dalam tidur. Tiba2 ada perasaan gembira bila dgr bunyi hujan. Hujan tu mengingatkan sy ttg Msia, yg selalu jugak hujan dinihari, ketika suasana sepi dan sunyi. itulah yg rasa rasa exactly. Spt di Msia, and tiba2 sy senyum sendiri. pelik betul.

suka hujan

bak kata HO, hujan emas di negeri orang, hujan batu dinegeri sendiri, TAK PERNAH LAGI HUJAN EMAS kat Melbourne okay. Hujan batu aderlah.. Read More

0 Responses to Beautiful rain