Alice in wonderland


Okay, semalam gi tgk Alice in wonderland, setelah negotiated time n movie aper yg sesuai dgn waktu2 kami, akhirnya pi tgk Alice in wonderland. the blind side time tak betul coz kami tak nak balik lewat malam, so tgk tayangan kul 4 ptg, sempatlah utk kejar asar. sy pasti ramai yg familiar dgn citer Alice in wonderland nie, cuma spt review kata, ada watak dlm citer asal diwujudkan spt white queen, rasanya mcm takder. 


watak johnny deep, spt selalu - weird in a good way! and red queen pun creepy jerk, dah lah kepala besar. yg bestnya animasinyer kot, sesuailah dgn nama alice in wonderland, wonderland yg kita tak jumpa di dunia nyata melainkan imaginasi semata2. i dont know, but i like this kind of movie - cartoon pun cartoonlah, janji terhibur. sesuai utk seisi keluarga. jugak sesuai utk orang yg suka berimaginasi, feed them well i guess :-)


tak larat nak tulis pjg2, nie sipnosisnyer

tapi so far, takder lagi yg blh compete Avatar. filem avatar memang benchmark utk filem2 animasi yg paling mengkagumkan setakat ini. ' awak nampak birulah' - dialog nie sesuai utk menggambarkan watak utama dlm citer avatar nie.

watak sy suka dlm filem nie? hmm, let me think.. Chessur cat. mana ada kucing blh senyum lebar mcm nie kan?kan?kan? pastu blh invisible pulak tuuu.



Comments

Alice said…
watak Alice tu, ada muka macam I tak?

Popular posts from this blog

Panduan Masuk Rumah Baru

Ada apa dengan Clinique

Persediaan masuk rumah baru