Posted on Tuesday, March 16, 2010

Salam Selasa

Salam guys, dah bbrp hari 'sunyi' dari memblog-kan diri. Agak busy mengejar deadline, semalam spent my whole day kat ofis, just nak tukar mood study, ada me and Riayati - as usual, but no pak ali. we have plan for this week - ladies nite at nandos and watching movie - tak sure which one lagi, ada yg nak tgk alice in the wonderland and ada yg nak tgk the blind side. see how it goes this thursday nite. semalam really penat, balik lewat and lepas solat, tak sempat masak, makan leftover food and collapsed terus bersama2 buku twilight! i wish edward muncul mlm tadi dlm mimpi, tapi takde, not my rezeki.



Last weekend, lepas siapkan my last chapter thesis, i pi lah highpoint dpn umah, jalan kaki 10 minit. pi lah JB hi fi tgk aper2 yg best, tangan mulalah gatal nak belek itu ini, last2 inilah yg sy angkut blik rumah. notebook riser and twilight book. sbnrnya dah lama cari notebook riser, asyik tangguh jer. i spend lama dpn laptop and selalu lenguh2 belakang and sengal sbb lama sgt duduk and posture pun tak begitu betul, sbb tu sy pi carik notebook riser. kebetulan harga murah so pi lah beli, skali dgn keyboard and mouse wireless. my previous mouse, kecik, dulu beli syoklah sbb kecik. but now i know, yg cantik tak semestinya baik. mmglah kecik cute tapi bila u guna tuk tempoh yg lama, my jari-jemari jadi sengal dan sakit. so, tak ergonomik. so i hope this time notebook riser and much bigger mouse yg baru beli nie blh overcome my issue. so far, not to bad, notebook riser buat my keje lebih mudah coz my eye level n kepala sama dgn skrin, tak perlu tunduk, so it reduces my backache.



blh adjust 20 darjah, 30 darjah and 40 darjah.



i bukan fanatic fan dgn citer vampire nie, beli pun sbb murah and buku kat bilik semua dah baca, bosan ulang2 balik, nak mencarik something new to read, so belilah twilight. bila dah suku membaca nie menarik jugak. no wonder ramai gadis2 gilakan edward dlm twilight. nak tau kenapa, kenalah baca sendiri ahahaha. and SPSS survival manual nie, tu bukan non fiction novel tau. itu buku statistik, rasanya ramai yg familiar dgn SPSS nie. saper2 yg buat research, students seawal diploma pasti dan didedahkan dgn program statistik nie. buku nie sbg persediaan utk memulakan tugasan ujung thn nie - insya allah. walaupun sy skrg nie more kpd qualitative-oriented, tapi nak selia pelajar undergrad nanti mesti nak pakai quantitative. so kena blajar balik SPSS coz lama dah tak pratik, lupa byk benda. 
thn depan, akan berubahlah nada blog ini, mungkin. bukan lagi bicara ttg kepeningan tesis and my life as a student, tapi tukar pulak sbg yg lain - i hope lebih menarik, lebih warna warni dan lebih interesting to share with you guys. byk dlm kepala nie nak fikir research nak buat, isu2 yg sy fikir menarik tuk dibuat research (selain mengajarlah). and, i really hope that i can practice again, as a counsellor, walaupun bukan full time. yg pasti, keje melambak menanti!


Read More

3 Responses to Salam Selasa

  1. Alice
    March 16, 2010 at 6:18 PM
    tak sabar menanti kepulangan u, amoi! hehe......ada masa nanti, datanglah ke KLang...i BELANJA u makan seafood la.....
  2. yusmee
    March 18, 2010 at 11:15 AM
    ina..rindunye..teringat kat kancil biru mu dulu..hehehe..bile nak balik nih?
  3. Cengkih78
    March 19, 2010 at 11:20 AM
    emi!!

    hehehe, kancil biru msh bernyawa, sihat walafiat. syg kat dia. peneman setia tu. insya allah ujung thn nie balik, blh berziarah eh.