Skip to main content

Bersatulah bangsaku!!

sumber: Utusan Malaysia
Saya tahu ketika blog ini ditulis sekarang ini, saya bukan punya peminat beribu-ribu seperti beautifulnara atau blog-blog popular lainnya. Tetapi sekiranya anda terbaca blog ini saya ingin menyeru bahwa saat dan ketika yang sangat genting ini, saya mahu Melayu bersatu padu. Janganlah kita berbalah memperlekeh pasukan keselamatan kita, mengadu domba menyebarkan fitnah dan berbalah tentang UMNO dan PAS!!! Kita ini Melayu, kita Islam, mengapa disaat kita perlu bersatu hati memerangi musuh yang jelas2 sedang membidik dan mengorbankan pasukan keselamatn kita, kita masih lagi berbalah???

Ketika ini, adik beradik kita, saudara mara kita, rakan sekerja kita, suami seseorang, ayah seseorang sedang berperang di sempadan Lahad Datu, mungkin perginya tak kembali!!! Mintalah doa yang baik2 dan diberikan semangat kepada mereka untuk menghadapi musuh. Bukan anda yang sedang meletakkan leher anda untuk dibunuh sekarang, yang nyawanya di hujung tanduk, jadi hentikan cercaan, bantulah walaupun dengan pena dan hati anda...

Ini krisis hitam terlakar dalam sejarah negara kita. Saya mohon moga Allah berikan petunjuk petualang sebenarnya dan nyahkan saja individu itu dari bumi Malaysia ini. Mengapa Melayu harus sengketa?? Yang terkorban dan sedang menggadai nyawanya di sempadan adalah Melayu kebanyakannya..apakah anda buta hati??? 

Berdoalah kita dapat melalui tempoh genting ini dengan pertolongan Allah SWT dan moga disatukan hati kita semua. Lupakanlah perbezaan. 

Comments

Anonymous said…
ameen...moga yg berjuang slmat dgn izin ALLAH...jika terkorban moga syahid ganjarannya.

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…