Posted on Tuesday, January 15, 2013

Rumah Zenia Taman Harmoni - progres

Salam,

Sekadar hiasan ;-)

Just a quick info. Semalam staff joint power sdn bhd call nak info utk apply TNB and Syabas (elektrik dan air). This is a good sign. Insya Allah, my home will be completed on time. Fingers crossed! To all rakan2 bakal setaman saya yang mungkin membaca entri ini, hopefully we will get our house keys sooner and after that we can think about next plan - renovation!!! Mine would be minor one coz I have no plan to make major renovation, just add here and there i guess - plaster ceiling, kitchen cabinet, wardrobe, bathroom and grills. Nothing extraordinary. Read More

14 Responses to Rumah Zenia Taman Harmoni - progres

  1. Anonymous
    January 18, 2013 at 1:15 AM
    Agak2 berapa lama bole dpt kunci?
  2. Cengkih78
    January 18, 2013 at 9:33 PM
    X sure pulak. Sooner kot. Harap cepatlah yer
  3. Anonymous
    January 20, 2013 at 1:00 PM
    Sy pun beli kt situ jgk..last week tgk progress hmpir siap. Perasan x ade housing project yg buat sebelah zenia..tp xbyk unit
  4. Cengkih78
    January 20, 2013 at 4:48 PM
    Yup, itu yang zenia baru fasa 2. raymond (sale agent) ader informed tak lama dulu, lot more expensive but with bigger houses. kalu tak silap less than 30 unit yang dioffer.
  5. Anonymous
    January 21, 2013 at 4:46 PM
    Harap2 cepat dapat kunci..xlarat nk bayar progressive interest!! uhuhuh saya pn beli rumah kt zenia..20x70
  6. shahharriey
    January 22, 2013 at 4:45 PM
    klu siap awal bole raya kt rumah baru..tp sempat ke..hehe
  7. Cengkih78
    January 22, 2013 at 7:30 PM
    Tul tu..harap2 siap lbh awal sebulan dua
  8. Cengkih78
    January 22, 2013 at 7:32 PM
    Mcm x sempat jer..raya ogos kan..klu siap time ni pun sempat ker tambah grill dll? Lps rayalah kot..hehe
  9. shahharriey
    January 23, 2013 at 12:09 AM
    klau cmtu, raya haji la bru dpt pindah rumah bru..hehe
  10. Cengkih78
    January 23, 2013 at 6:55 PM
    Insya allah. Mudah2an.
  11. Anonymous
    January 28, 2013 at 1:43 AM
    rumah mmg blh cepat siap... masalahnya takut cf jer lambat dpt.. makan 3,4 bln jgk.. itupun kalau tiada ape2 masalah..
  12. shahharriey
    January 28, 2013 at 11:23 PM
    smlm jumpa SA developer kat warta, diorg tgh jual zenia x fasa 2 22x75. Diorg bgtau target siap bulan 10..
  13. Anonymous
    January 29, 2013 at 1:09 AM
    Last week br pg tgk rumah...tanya pak guard yg jaga tu di kate ngan husband siap bln 2... Tp mesti lambat skit coz nk tunggu cf n ext... Hopely cepat la siap...pastu kite pakat ramai2 pindah uhhuhuuhhu....
  14. Cengkih78
    January 29, 2013 at 11:16 AM
    anonymous(s): takper pun lambat CF, janji selamat diduduki dan bukan tak siap. bless in disguise jugak tu, boleh kumpul duit lagi utk topup renovation. :-)