Rumah Zenia Taman Harmoni - progres

Salam,

Sekadar hiasan ;-)

Just a quick info. Semalam staff joint power sdn bhd call nak info utk apply TNB and Syabas (elektrik dan air). This is a good sign. Insya Allah, my home will be completed on time. Fingers crossed! To all rakan2 bakal setaman saya yang mungkin membaca entri ini, hopefully we will get our house keys sooner and after that we can think about next plan - renovation!!! Mine would be minor one coz I have no plan to make major renovation, just add here and there i guess - plaster ceiling, kitchen cabinet, wardrobe, bathroom and grills. Nothing extraordinary.

Comments

Anonymous said…
Agak2 berapa lama bole dpt kunci?
Cengkih78 said…
X sure pulak. Sooner kot. Harap cepatlah yer
Anonymous said…
Sy pun beli kt situ jgk..last week tgk progress hmpir siap. Perasan x ade housing project yg buat sebelah zenia..tp xbyk unit
Cengkih78 said…
Yup, itu yang zenia baru fasa 2. raymond (sale agent) ader informed tak lama dulu, lot more expensive but with bigger houses. kalu tak silap less than 30 unit yang dioffer.
Anonymous said…
Harap2 cepat dapat kunci..xlarat nk bayar progressive interest!! uhuhuh saya pn beli rumah kt zenia..20x70
shahharriey said…
klu siap awal bole raya kt rumah baru..tp sempat ke..hehe
Cengkih78 said…
Tul tu..harap2 siap lbh awal sebulan dua
Cengkih78 said…
Mcm x sempat jer..raya ogos kan..klu siap time ni pun sempat ker tambah grill dll? Lps rayalah kot..hehe
shahharriey said…
klau cmtu, raya haji la bru dpt pindah rumah bru..hehe
Cengkih78 said…
Insya allah. Mudah2an.
Anonymous said…
rumah mmg blh cepat siap... masalahnya takut cf jer lambat dpt.. makan 3,4 bln jgk.. itupun kalau tiada ape2 masalah..
shahharriey said…
smlm jumpa SA developer kat warta, diorg tgh jual zenia x fasa 2 22x75. Diorg bgtau target siap bulan 10..
Anonymous said…
Last week br pg tgk rumah...tanya pak guard yg jaga tu di kate ngan husband siap bln 2... Tp mesti lambat skit coz nk tunggu cf n ext... Hopely cepat la siap...pastu kite pakat ramai2 pindah uhhuhuuhhu....
Cengkih78 said…
anonymous(s): takper pun lambat CF, janji selamat diduduki dan bukan tak siap. bless in disguise jugak tu, boleh kumpul duit lagi utk topup renovation. :-)

Popular posts from this blog

Panduan Masuk Rumah Baru

Ada apa dengan Clinique

Persediaan masuk rumah baru