Posted on Sunday, January 06, 2013

Australia Bushfire - bermula lagi

THE bushfires in southern Tasmania may have claimed lives, with police unable to reach 100 people now thought to be missing.
Acting Police Commissioner Scott Tilyard told the ABC that there are about 100 people with whom authorities have been unable to make contact.

"That's not to say that those people necessarily have come to any harm, but obviously we can't totally eliminate that until we've had confirmed contact with those individuals," he said.

Acting Tasmanian Premier Bryan Green said he hoped there would be no fatalities.

"I hope from the bottom of my heart that nobody has lost their lives through the fire, we will just have to wait for police to make those assessments," he told reporters.

There are no confirmed deaths as a result of the bushfires on the Tasman Peninsula, but police and defence services personnel are searching for bodies today.

source: Heraldsun Australia
 ____________________________________________________________________________

Kalau Malaysia dengan musim tengkujuhnya, Australia dengan musim bushfires nyer. Bila terbaca berita tentang kebakaran besar terbaru di Tasmania, teringat masa duduk kat Melbourne dulu. Tasmania terbakar pada 42 celcius, saya pernah merasa bahang duduk di Melbourne mencecah 50 celcius. Bak kata lagu popular kat radio tu "sudah cukup cukup sudah..cukup sampai di sini saja." Mau nak demam!! Panas kering bukan macam Malaysia sepanas2 Malaysia ada jugak lembapnyer, tu, panas dan kering. Keluar rumah rasa macam masuk dalam oven. Masa tulah, duk terperap masuk kat ofis atau pun awal2 menshoppingkan diri ke shopping mall. Kul 8 malam baru balik umah. 8 malam pun masih panas. Huhuhu..takder aircon punyer pasal. Kat umah time tu aircon maner ader, heater aderlah...

Sepanas2 Malaysia, okay lagi. Bersyukur seadanya. Harap2 takder kemalangan jiwa yang banyak kali ini. Kesian ngan orang yang terperangkap dalam kawasan kebakaran dan juga segala binatang2 dalam hutan. Read More

0 Responses to Australia Bushfire - bermula lagi